fbpx

[Video] Pevka Nicki Minaj širila lažne novice o stranskih učinkih cepiva

Raperka Nicki Minaj (foto: EPA)

Minister za zdravje Trinidada in Tobaga je v sredo, 15. septembra 2021, kot lažne označil trditve ameriške pevke Nicki Minaj o tem, da bi cepivo proti covidu-19 lahko povzročilo zatekanje testisov, zaradi česar naj bi moški v karibski državi ostal neploden. Do sedaj ni bil zabeležen niti eden tak primer, je trdil minister  Terrence Deyalsingh.

“Moj bratranec v Trinidadu se noče cepiti, ker se je njegov prijatelj cepil in ostal neploden. Njegovi testisi so zatekli. Ta prijatelj bi se moral v nekaj tednih poročiti, zdaj je dekle odpovedalo poroko. Zato molite in se prepričajte, da ste zadovoljni s svojo odločitvijo, in ne ustrahovani.” je svojim 22,6 milijona sledilcem na Twitterju 13. septembra 2021 zaupala raperka Nicki Minaj.

Na trditve Minajeve so burno reagirali tako ameriški kot britanski predstavniki stroke. RT poroča, da so opisani simptomi bolj kot za stranske učinke cepiva proti covidu-19 značilni za gonorejo, klamidijo ali mumps. Takšna diagnoza odločitev zaročenke, ki je odpovedala poroko, kaže v povsem drugačni luči.

“Eden od razlogov, zakaj se nismo mogli odzvati takoj včeraj na trditve gospodične Minaj, je to, da smo morali preveriti in se prepričati, ali je to, kar trdi, resnično ali ne. Na žalost smo včeraj zapravili veliko časa s preverjanjem lažne trditve,” je po poročanju Reutersa sporočil minister za zdravje Terrence Deyalsingh.

Minajevi onemogočili dostop do Twitterja

Po odzivu Deyalsingha so Minajevi zablokirali dostop do Twitterja. Koliko je to bilo zaradi zgodbic o zatečenih testisih in koliko zaradi napadov Minajeve in žaljenja njenih kritikov, ostaja neznanka. Najvplivnejša raperka vseh časov je sicer preden so jo vrgli s Twitterja, zapisala, da sama še vedno ni imela časa, da bi se ustrezno poučila o cepivih proti covidu-19.

Raperka Nicki Minaj (foto: EPA)

Povedala je tudi, da se bo za potrebe koncertne turneje tudi sama najverjetneje morala cepiti. “Veliko držav ne pusti ljudem delati, če se ne cepijo. Vsekakor bi priporočala cepljenje. Ljudje morajo nahraniti družine. Prepričana sem, da bom tudi jaz cepljena, ker moram na turnejo,” je v odgovor enemu od oboževalcev, ki je izrazil strah pred drugo dozo cepiva, 13. septembra zapisala Minajeva.

38-letna raperka se je sicer rodila v Trinidadu kot Onika Tanya Maraj-Petty, a je odrasla v New Yorku. Njena glasbena pot se je začela leta 2004.

Ivan Šokić