[Video] Po poskusu s čredno imunostjo Združeno kraljestvo nad COVID-19 z drakonskimi ukrepi

Britanski premier Boris Johnson (foto: EPA)

V Veliki Britaniji so po zadnjih podatkih zabeležili 6.650 primerov okužb s COVID-19. Do zdaj je umrlo 335 oseb, le 135 naj bi si jih opomoglo. Eksperiment s poskusom grajenja tako imenovane čredne imunosti je tako doživel svoj neslavni konec, britanski premier Boris Johnson pa je na zahtevo javnosti napovedal drakonske ukrepe, s katerimi bi zajezili nadaljnjo širitev novega koronavirusa.

Britanska vlada je ukazala ljudem, naj ostanejo doma, prepovedala javna zbiranja več kot dveh ljudi in pozvala državljane, naj zapuščajo domove le v primerih, ko je to zares nujno.

V ponedeljkovem nagovoru Britancev je britanski premier Boris Johnson sporočil, da dosedanji ukrepi zaprtja gostiln, barov in restavracij niso zadostovali pri preprečevanju širjenja epidemije COVID-19. “Prišel je čas, da storimo več. Od danes zvečer imam za Britance zelo preprosto navodilo: morate ostati doma,” je bil jasen Johnson.

Zamejitev širjenja koronavirusa je tako po novem prioriteta britanske vlade, ki se je zavedla, da lahko edino na tak način poskrbijo, da zdravstveni sistem ne bi pregorel zaradi preobremenjenosti.

Izredne razmere najmanj tri tedne
Johnson je za najmanj naslednje tri tedne razglasil izredne razmere. Primeri, ko je dovoljeno zapustiti dom, so nakup hrane, obisk bolnišnice, iti na delo in priti domov, ter za namene telovadbe enkrat na dan. Ob tem je britanski premier poudaril, da ne gre več za nasvete, temveč za ukaze. “Če ne boste upoštevali pravil, bo imela policija pooblastila, da zagotovi njihovo spoštovanje, vključno s kaznimi in razganjanjem zbranih.”

“Ne dobivajte se s prijatelji. Če se prijatelji želijo sestati z vami, recite ne. Ne dobivajte se s člani družine, ki ne živijo z vami,” je Britance pozval Johnson.

Kazni za zbiranje v javnosti naj bi zaenkrat znašale 30 funtov. Kako resno bodo Johnsonova svarila vzeli Britanci, pa bo pokazal čas. V Italiji številni niso upoštevali navodil niti, ko je že začela kositi smrt. Številni zdaj svoje odločitve obžalujejo. Ne bodite kot oni, ostanite doma.

Ivan Šokić

 • šmentanamuha

  Mislim, da je Šarec imel podoben načrt.

  • alojz

   Šarec pa načrt sta dva izključujoča pojma.

  • Olga101

   Šarec je imel navodila, tudi če skoraj vsi pocrkajo, važno je, da je preživeli komunist! vse

 • Olga101

  Sramota! Sin očeta do praga, njega sin čez prag! Vse se vrača, vse se plača!

 • lokec

  Boris Johnson, na sebi in svojih bljižnih delaj poiskuse. Si pa baraba in idiot.

 • Caesar

  Johnson je s svojimi eksperimenti izgubil ogromno dragocenega časa, ki ga sedaj ne more več nadomestiti s še tako drakonskimi ukrepi. VB je na najboljši poti, da postane veliko hujši primer kot Španija in Italija.

 • gorjanc

  Švedi držijo VRTCE in OSNOVE ŠOLE ODPRTE -to je tudi nek poskus čredne imunosti,da se velik del populacije prekuži,da so ostali “manj ogroženi “-KAJ BO S STARŠI otrok ????
  Dejstvo je:Švedom primanjkuje veliko stanovanj in socialni transferji so pred zlomom
  Tem švedskim socialdemokratom prav pride , da izgubijo del starih prebivalcev ,DA V NJIHOVA STANOVANJA NASELI MOHAMEDANCE;KI SO V GLAVNIM MLADI ;KI JIH VIRUS MALO OGROŽA
  IN PRIŠPARAJO P E N Z I J E

  TO JE PEKLENSKI NAČRT LEVIČARSKE VLADE SKUPAJ Z Z E L E N I M I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Z A G O T O V O

  • ROMAN Naprudnik

   mogoče bi celo uspelo,če bi virus dovolj poznali!

 • koza

  poglejte 40 min. traja, zajeto vse po malem, tudi prihodnost, ni težko ločit levičarja, stroko … https://www.youtube.com/watch?v=QImqpo89mPg;
  pa Bujico od 20.3.20 ne zanemarit, posebno oponenti discipline

 • xtc

  Baje je precej hudo v socialističnih trdnjavah tam Škotski,Londonistanu itd.

 • Fedor Anton Umek

  Jaz pa sem zelo alergičen proti črednim instinktom in socislizmu