[Video] Poglejte, kako so migranti napadli televizijsko zvezdnico

Vir: Youtube

Na Švedskem so migranti, najverjetneje Afričani, napadli avstralsko televizijsko voditeljico Liz Hayes in njeno snemalno ekipo. Ekipa je v enem izmed stockholmskih predmestij pripravljala oddajo o učinkih migrantske krize, ko jih je nenadoma obkrožila skupina mlajših, temnopoltih in zamaskiranih mož. 

https://www.youtube.com/watch?v=gTC9k4dyExE

Liz Hayes, voditeljica oddaje 60 minut, se je nič hudega sluteča sprehajala po Rinkeybyu, po predelu na obrobju švedskega glavnega mesta. Ustavljala je naključne mimoidoče, saj je želela izvedeti, kaj prebivalci menijo o migrantski krizi in njenih učinkih, piše Daily Mail.

Avstralska ekipa se je morala kar dvakrat soočiti s svojimi napadalci. Do prvega napada je prišlo, ko se je poleg ekipe ustavil avto, iz katerega je izstopil voznik avtomobila in začel tepsti snemalca. Hkrati je prišlo do prepira, češ, zakaj morajo snemati ravno v Rinkeybyju. Televizijska mreža trdi, da je bil eden izmed članov celo povožen z avtomobilom, česar se na posnetku sicer ne vidi.

Kmalu je prišla policija, ki je popisala celotno dogajanje, in hitro odšla. Kmalu zatem se je ob ekipi znašla nova skupina sovražno nastrojenih mladostnikov.

“Napadli so fotografa, ki je prejel udarec na usta z zaprto pestjo, zaradi česar je prišlo do prelivanja krvi. V kamero so zalučali polno plastenko. V istem času pa je bil napaden tudi fotograf, ki jo je skupil do te mere, da ima sedaj poškodbo zob,” je napisal švedski novinar Jan Sjunnesson.

Celotno oddajo o vsem, kar je ekipa posnela, si bodo avstralski gledalci lahko ogledali to nedeljo.

Ž. K.