fbpx

[Video] Policist kritikom nalil čistega vina: “80 odstotkov žrtev oboroženih napadov predstavljajo afroameričani, prav tako 80 odstotkov tarč napadov v strelskih obračunih”

(posnetek zaslona: Twitter)

V času, ko smo priča nasilnim izgredom v znak tako imenovanega boja za pravice temnopoltih potem, ko je tekom aretacije umrl 46-letni George Floyd, je na plano prišel posnetek izjave enega izmed šefov policije, ki je v preteklosti ostal spregledan s strani večinskih medijev. Ta je namreč dal vedeti, da policisti delajo vse kar je v njihovi moči, da pomagajo žrtvam in to ne glede na raso.

Sedaj že nekdanji šef policije v Milwaukeeju v ameriški zvezni državi Wisconsin je na posnetku izpostavil, da se policija vsakodnevno sooča s kriminalnimi dejanji. Kriminalci namreč ne izbirajo žrtev. Tako je vidno pretresen povedal, da ga je močno prizadelo, ko je izvedel, kako je nekdo v glavo ustrelil nič hudega slutečo deklico, ki je štela komaj pet let.

Policijski načelni  je povedal, da na njihovi postaji kar 80 odstotkov žrtev umorov predstavljajo črnci. “80 odstotkov žrtev oboroženih napadov predstavljajo afroameričani, prav tako 80 odstotkov tarč napadov v strelskih obračunih, ki preživijo, predstavljajo afroameričane.” V svoji izjavi je izpostavil, da bi kritike na račun policijskega dela jemal resno, če bi viktimizirali žrtve na podlagi zločina.

https://twitter.com/dma4him/status/1267474764442013702

Ob tem je prisotnim novinarjem, ki za vse kar je narobe obtožujejo policijo, priznal, da sicer njihova policijska postaja ni popolnoma brez grehov in ob tem dal poudaril, da skupnost ni v nevarnosti zaradi policistov, ki pri opravljanju svojega dela tvegajo svoje življenje, ampak zaradi kriminalcev, ki naokrog brez slabe vesti ubijajo ljudi.

Prisotne novinarje je še opomnil, da ko se zgodi nekaj grozljivega, so policisti tisti, ki prispejo na pomoč in se soočajo s posledicami kriminala. Na ta način je želel spomniti, da policisti opravljajo težko delo, saj se pri svojem delu vsakodnevno soočajo z najslabšim kar obstaja v človeštvu.

Ob gledanju posnetka iz preteklosti, ki je zaradi svoje vsebine še kako aktualen, so se pojavili komentarji v smislu: “Resnično in žalostno. Protesti nimajo nič skupnega s pokojnim Floydom. Nikjer nisem videl, da bi protestirali, ker je nekdo ustrelil deklico v glavo.” Prebrati je bilo mogoče tudi vrsto zahval policistom za njihovo opravljeno delo.

Hana Murn