fbpx

[VIDEO] Policisti so potrdili: Nedeljski strelski napad v Torontu je bil teroristični napad, storilec je Faisal Hussain!

Foto: twitter

V nedeljo zvečer okoli 22. ure po lokalnem času v kanadskem Torontu v bližini restavracije na območju ulic Danforth in Pape Avenues je “napadalec” ustrelil več ljudi. V napadu sta umrli dve osebi, ena izmed njih je poškodbam podlegla v bolnišnici. Ranjenih je bilo 13 ljudi, med njimi tudi deklica, ki je v kritičnem stanju. Nekatere žrtve so zdravniki oskrbeli na kraju nesreče, druge so prepeljali v bolnišnice.

Po vseh špekulacijah pa je sedaj znano, da je bil napadalec musliman in napad teroristični napad. Na kraju so policisti ustrelili 29-letnega storilca, identificirali pa so ga kot Faisala Hussaina, poroča Jihad Watch.

To je bil že drugi teroristični napad v Torontu v roku dveh mesecev. Konec maja sta namreč dva osumljenca detonirala eksplozivno napravo v indijski restavraciji v kanadskem mestu Mississauga v provinci Ontario, zaradi česar je bilo poškodovanih vsaj 15 ljudi. Po eksploziji sta zbežala s kraja dogodka.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

A. B.