fbpx

[VIDEO] Ponoreli pro-migrantski protestniki nasilni do policije in PEGIDE na Danskem

Foto: You tube

Na Danskem ima policija znova polne roke dela. V različnih delih Copenhagna so izbruhnili protesti: na enem delu mesta so protestirali zagovorniki migrantov, ki so to zastavili precej nasilno, v stilu huliganov. V rokah so imeli pripravljene lesene palice, na ceste so zvlekli barikade (zaboje in drugo) ter jih zablokirali, sredi cest so zakurili kresove in nato napadli policijo. Zbralo se jih je nekaj sto.

Na drugi strani mesta je protestirala PEGIDA (patriotski Evropejci zoper islamizacijo Evrope, ustanovljena 2014), ki se upira islamizaciji Evrope in se zavzema za krepitev zakonodaje, ki bi brzdala migracije. Policijska enota pa je bila zadolžena za to, da se obe skupini protestnikov sploh ne bi mogli srečati.

Več dela so imeli s prvo skupino, ki ne vemo zakaj, želi odprte meje in vse nasprotnike imenuje rasiste. V rokah so nosili napise, ki pravijo: “Znova prestrašite rasiste!” in eden izmed njih je oblečen v Božička nosil transparent z napisom: “Božiček pravi: Nič daril za rasiste!

Med policijo in protestniki, ki zagovarjajo migrante, so izbruhnili nemiri v Copenhagnu, zaradi česar so zaprli 11 ljudi.  Policija je morala pogasiti ogenj in odstraniti blokade s cest. Uradni podatki navajajo, da je bilo zaprtih 11 ljudi. Tiskovni predstavnik policije Rasmus Skovsgaard je povedal, da so zaprli vandale in tiste, ki so ogrožali javni red in mir, ter en primer nasilja zoper uradno osebo, kot navaja Ekspress.

A. B.