fbpx

[Video] Poplava, da so morali mobilizirati vojsko

Foto: YouTube

Več delov velike Britanije so po divjanju neurja Desmond z obilnim deževjem in vetrom prizadele poplave. Najhuje je v okrožju Cumbria na severozahodu Anglije, o poplavah pa poročajo tudi iz delov Škotske, s severa Walesa in severovzhodne Anglije. Na pomoč prizadetim v poplavah je priskočila tudi britanska vojska.

V mestu Carlisle, kjer je poplavljena večina ulic, je policija vsem prebivalcem svetovala, naj ne zapuščajo domov. Poplavljena so tudi številna druga mesta v Cumbrii, kjer so evakuirali več sto družin. Več tisoč gospodinjstev je ostalo brez elektrike.

Bolnišnice so nedostopne, prekinjene številne cestne povezave
Nedostopnih je več bolnišnic, zaradi poplav in zemeljskih plazov so prekinjene številne cestne in železniške povezave, še poroča nemška tiskovna agencija dpa. “Za pomoč tistim, ki so jih prizadeli neurje in poplave, smo mobilizirali vojsko,” je danes tvitnil britanski premier David Cameron in napovedal, da bo sklical izredno sejo vlade, na kateri bodo govorili o pomoči žrtvam.

Neurje je v soboto zahtevalo tudi smrtno žrtev – v Londonu je po navedbah policije umrl 90-letnik, ki ga je močan sunek vetra s pločnika zanesel na cesto, kjer ga je povozil avtobus.

V. V., STA