fbpx

[Video] Popolnoma noro: potniki na letalu v Londonu skušali preprečiti deportacijo nelegalnega migranta!

Turkish Airlines (foto: epa)

Nelegalni migrant se je v Londonu tako silovito upiral deportaciji v Somalijo, da mu je to celo uspelo, in to s pomočjo nesojenih sopotnikov na letalu prevoznika Turkish Airlines. Namesto da bi bili hvaležni oblastem, ki skušajo zagotavljati varnost, so potniki na letalu zahtevali, da migranta umaknejo z letala in da ta ostane v Veliki Britaniji.

Med vkrcanjem na letalo letalske družbe Turkish Airlines za let iz Londona proti Istanbulu je nelegalni migrant poskrbel za pravi incident. Migrantu je namreč grozila deportacija nazaj v Somalijo, od koder je prišel, na letalo pa so ga oblasti privedle le nekaj minut preden bi to moralo vzleteti. Takrat je nelegalni migrant pričel izsiljevati in se na vso silo upirati deportaciji. S tem je začel, ko je poskušal skočiti z letala, nadaljeval pa je z izredno glasnim kričanjem, poroča Voice of Europe. Med drugim je kričal, da ga oblasti želijo ločiti od družine ter da mu v somalski prestolnici Mogadiš grozi nevarnost, kar pa je daleč od resnice. Na ta način si je želel pridobiti simpatije in podporo sopotnikov, kar pa mu je uspelo, saj so ti začeli od oblasti zahtevati, da razgrajaškega migranta umaknejo z letala in mu omogočijo nadaljnje bivanje v Veliki Britaniji, na enem od videoposnetkov incidenta pa je mogoče celo videti veselje potnikov ter komentarje, da je zdaj migrant osvobojen.

Goljuf prve vrste: kot turist je iz Londona večkrat obiskal Mogadiš
Potniki so tako oblasti napadali s komentarji, če sploh imajo svoje otroke, nek potnik pa je pripomnil, da lahko po deportaciji nelegalni migrant v Mogadišu celo umre. Uradnik je potniku postregel z izvrstnim odgovorom, povedal mu je namreč, da tudi v Londonu ljudje umirajo zaradi nasilja, šokiral pa je s podatkom, da je omenjeni nelegalni migrant v času svojega bivanja v Londonu, ko naj bi bil ogrožen, večkrat kot turist obiskal Mogadiš. Predvidevamo, da so stroške njegovih turističnih potovanj v Mogadiš poravnali kar britanski davkoplačevalci, prek socialnih transferjev, ki jih je ta migrant prejemal.

J. Ž.