fbpx

[Video] Poziv Evropske judovske zveze o vračilu ukradene Moskovičeve vile odmeva tudi v tujini: V SD se delajo nore, nam pa predavajo o vladavini prava!

Dragan J. Vučičevič

Na srbski komercialni televiziji Happy je nastopil urednik Informerja Dragan J. Vučičević. Ob koncu oddaje je beseda nanesla na evropsko poslanko in predsednico SD Tanjo Fajon. Gostje so pozdravili pismo Evropske judovske skupnosti o tem, da zahtevajo vrnitev judovske vile družine Moskovič v last judovske skupnosti. A je med pogovorom urednik Informerja povedal, da so mu viri iz Ljubljane povedali, da naj bi predsednica stranke SD Tanja Fajon zamenjala določene strankarske prostore v Ljubljani za vilo na Dedinju. 

V slovenski javnosti se že dlje časa pojavlja polemika o “ukradeni” judovski vili Moskovič, v kateri domuje politična stranka Socialnih demokratov. Stranka pod vodstvom evropske poslanke Tanje Fajon je večkrat zanikala sporni nakup judovske vile. Ob pomoči slovenskih osrednjih medijev je bila sporna vila dlje časa za slovensko javnost pometena pod preprogo. Prejšnji teden pa je presenetilo pismo Evropske judovske skupnosti, ki zahteva, da se vrne vila v last slovenske judovske skupnosti.

Za Tanjo Fajon pa ne najdejo veliko lepih besed trenutni srbski politični vrh. Prav srbski predsednik Aleksander Vučić je pred tedni povedal, da bo o Tanji Fajon in spornem domovanju stranke SD obvestil evropsko javnost. Enako zahtevajo od nje tudi v Judovski skupnosti Slovenije, da je bila vila pravno legalno dobljena, a po načelih revolucionarnega prava povojne Jugoslavije. O vlogi Tanje Fajon so kritično spregovorili na eni izmed srbskih komercialnih televizij. O njej je največ kritičnih besed izrekel urednik Informerja Dragan J. Vučičevič. “Kdo je Tanja Fajon, ki nam predava o tem, da v Srbiji ni vladavine prava.”

Tanja Fajon zamenjala prostore v Ljubljani za vilo na Dedinju?
Urednik Informerja je predstavil pismo Evropske judovske skupnosti  o vrnitvi ukradene vile. Vučičević je povedal, da je omenjeno vilo spremljala huda tragedija in žalostna zgodba, saj so nekateri člani družine Moskovič umrli v Auschwitzu. Sprašuje se, kako Fajonove ni sram, da zanika sporno domovanje njene stranke.

V nadaljevanju pove nekaj bolj zanimivega, da naj bi po pričevanju njegovih virov iz Ljubljane bila Fajonova udeležena še v enem nepremičninskem poslu. “Ljudje, ki poznajo sceno v Ljubljani so mi povedali, da naj bi Fajonova del nepremičnin v lasti SD v Ljubljani zamenjala za vilo na Dedinju,” je nepričakovano informacijo izdal urednik enega najbolj prodajanih srbskih medijev. Zanimiva informacija, ki je do sedaj še nismo zasledili.

V našem mediju smo že večkrat v preteklosti pisali o političnih povezavah med Fajonovo in t.i. vodjem srbske opozicije Draganom Đilasom. Le ta se je v preteklosti znašel v velikih poslovnih in korupcijskih aferah. Pri spornih poslih je sodeloval z najbogatejšim Srbom, lastnikom medija N1 in telekomunikacijskega operaterja Telemach Draganom Šolakom in znancem Zorana Jankovića, Miroslavom Miškovićem. Nato je opozoril tudi srbski novinar v razgovoru z gosti. “Kdo podpira Tanja Fajon v Srbiji? Dragan Đilas in njegova politična kompanija,” pove Vučičevič.

Tanja Fajon, kako te ni sram?“, jo sprašuje urednik Informerja
V Srbiji so že dlje časa na bojni nogi s Tanjo Fajon, saj je ta vodja delegacije Evropskega parlamenta za približevanje Srbije Evropski uniji. Vendar Fajonovi po glavi hodijo bolj politične spletke doma in Balkanu. Tako poleg odličnih vezi z Djilasom vzdržuje s spornim makedonskim premierjem Zoranom Zaevem. Enako so ji spletkarjenje očitali v omenjeni oddaji.

Tako se je Vučičević večkrat vprašal, če se Fajonova ne sramuje svojih dejanj. Ne more verjeti, da se voditeljica SD zavzema za človekove pravice in vladavino prava, a sama ne priznava dolgoletne zgodovinske resnice o vili Moskovič.

Luka Perš