fbpx

[Video] Pozor, ni za občutljive! Pretresljivo: Moški med sporom na bencinski črpalki zažgal svoje nekdanje dekle, nato pa brezskrbno odkorakal stran!

Foto: Twitter

Američanka iz zvezne države Ohio je javnosti razkrila, kako je njena hčerka pogumno pričala na lastnem sojenju za umor, preden je podlegla prehudim poškodbam v obliki opeklin. Gre za 31-letno Judy Malinowski, ki je bila v času napada stara 31 let; bila je polita z bencinom, nato pa še zažgana s strani popolno zmešanega nekdanjega partnerja. 

56-letna Bonnie Bowes je razkrila, da je skoraj dve leti gledala, kako njena hčerka trpi zaradi napada, ki ga je nanjo avgusta 2015 izvedel Michael Slager. Judy je ob napadu utrpela opekline tretje stopnje po kar 70 odstotkih svojega telesa, a je uspela preživeti dovolj dolgo, da je podala video izjavo, v kateri je izdala, kdo je odgovoren za njeno stanje.

Posnetek z izpovedjo je bil julija 2018 uporabljen kot dokaz zoper Slagerja, ki je bil obsojen na dosmrtno kazen brez možnosti pogojnega izpusta po tem, ko je priznal krivdo za umor. Bonnie se je poklonila svoji pogumni hčerki in dejala: “Kljub nepredstavljivemu trpljenju Judy ni želela, da bi Michael dobil smrtno kazen. Upam samo, da bo njena zgodba opozorilo ženskam, ki se nahajajo v nasilnih zvezah.”

Foto: Twitter

Aprila 2006 je Judy izvedela, da se je rak jajčnikov po 15 mesecih, odkar ga je prebolela, vrnil. Opravila je celotno histerektomijo in se nato zatekla k zdravilom proti bolečini. S pomočjo zasebnega rehabilitacijskega centra je premagala odvisnost.

Po besedah Bonnie sta si bili s hčerko vedno blizu in sta bili vsakodnevno v kontaktu. “Bila sem tako vesela, da si je opomogla od odvisnosti in se spet vrnila na pravo pot.” Nato pa mi je devet let pozneje (maja 2015) povedala, da je spoznala moškega z imenom Mike. “Zadovoljna sem bila, da je bila srečna, vendar sem imela slab občutek glede njega.”

Foto: Twitter

Medtem ko je čas mineval, je Judy razkrila, da jo Mike nadzoruje in da je celo namestil sledilno napravo na njen telefon. Bonnie se spominja, da je policija tedaj dejala, da glede tega ne more storiti ničesar, ker ni nobenega dokaza. “Judy je poskušala končati razmerje z Mikom, a je ta temu z vsemi kremplji nasprotoval.” Dva tedna pozneje, v avgustu 2015, je Judy poklicala Bonnie in dejala, da Mike nikakor ne želi zapustiti hiše. “Pohitela sem do njene hiše, kjer sem prvič na štiri oči spoznala Mika. Deloval mi je zelo arogantno,” je povedala za Mirror.

Silil jo je v jemanje tablet proti bolečinam

“Rekla sem mu, da naj zapusti hišo, če je ne bo, bom poklicala policijo. Ampak on se je mirno sprehajal, kot da bi bil sam lastnik hiše. Sčasoma so prispeli policisti in ga spravili iz hiše.” Judy je svoji materi zaupala, da jo je silil v jemanje tablet proti bolečinam, čeprav je vedel za njeno odvisnost v preteklosti.

Foto: Twitter

“Iz tega razloga se je odločila, da se bo vrnila na rehabilitacijo, da je Mike ne bo mogel več nadzorovati.” Na dan, ko je Judy končala z rehabilitacijo, je dobila klic iz univerzitetne bolnišnice Ohio, da je imela Judy nesrečo in da je priklopljena na aparate, ki jo ohranjajo pri življenju. “Nič me ni moglo pripraviti na to, kar sem videla v bolnišnici,” je povedala skrušeno.

Foto: Twitter

Judy je sledil na bencinsko črpalko

“Moja prečudovita hčerka je bila povsem neprepoznavna in je bila v inducirani komi. Njeni gosti blond lasje so izginili, prav tako tudi trepalnice in obrvi.” Zdravnik je razkril, da ima opekline tretje stopnje, ki se nahajajo čez 70 odstotkov njenega telesa. Nič čudnega, da so zdravniki predvidevali, da bo umrla v roku nekaj ur. Naslednje jutro pa je policija razkrila, da je Mike sledil Judy na bencinsko črpalko, kjer sta se pričela prepirati. Judy je v navalu jeze vanj zabrisala pijačo, nato pa je on njo polil z bencinom, jo s cigaretnim vžigalnikom zakuril in preprosto odkorakal stran.

Foto: Twitter

Bonnie je dejala, da se nikakor ne more sprijazniti s tem, kar se je zgodilo. Hčerkama od Judyjin je Bonnie razložila, da jo je napadel zelo zloben moški in da bo zato ona poskrbela za njiju. “Judy je bila prisiljena opraviti 60 operacij, vključno s presaditvijo kože.” Sedem mesecev po napadu se je zbudila iz kome in ni mogla hoditi, govorila pa je lahko le potihoma. “Izgubila je ušesa, prste in večino vida. Ko se je čez dva meseca videla v ogledalu, si je obljubila, da bo pomagala drugim ženskam.” V bolnišnični postelji je celo posnela izjavo in v njej izdala, kdo jo je zažgal.

700 dni po napadu je Judy podlegla hudim bolečinam, po njeni smrti so državni tožilci Michaela obtožili umora. Julija 2018 je 43-letni Michael Slager priznal krivdo za umor, s čemer se je izognil smrtni kazni. Dobil je dosmrtno kazen brez pogojnega izpusta. Med zaslišanjem je sodišče prikazalo pogumno pričanje Judy, posneto iz njene bolnišnične postelje. To je bilo prvič, da so bili taki dokazi dovoljeni, da se prikažejo na sodišču.

H. M.