fbpx

[Video] Pravi biblični prizori: Afrika se še vedno bori z roji požrešnih puščavskih kobilic!

Foto: epa

Medtem, ko se večina sveta bori z zajezitvijo pandemije novega koronavirusa, se 25 milijonov ljudi v Afriki sooča z grožnjo varne preskrbe hrane, opozarjajo Združeni narodi. Razlog za to predstavlja invazija puščavskih kobilic, ki se je kot kuga razširila po nekaterih afriških državah. 

Videoposnetek, ki ga je 24. aprila objavil novinar Washington Posta Max Bearak (in je bil menda posnet isti dan), prikazuje roje teh požrešnih žuželk, ki letijo čez avtocesto v Keniji, s pogledom na gorovje Ololokwe v ozadju, ki ga je skoraj zasenčil kup kobilic, ki preletavajo območje.

Vsaj do junija bo prisotna grožnja
Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo svari, da je situacija v Vzhodni Afriki še vedno zelo zaskrbljujoča, saj se vse več rojev oblikuje in razvija v severni in osrednji Keniji, poroča Daily Star, ki med drugim navaja tudi, da se zdi, da roj, ki je prikazan v videoposnetku, seli proti severu proti Etiopiji.

Foto: epa

“Nadloga bo v vzhodni Afriki trajala vsaj do junija, morda pa tudi dlje, odvisno od trenutnega in prihodnjega dežja,” je po navedbah Sputnika dejal dr. Keith Cressman, višji uradnik, ki se ukvarja z opazovanjem gibanja kobilic. “Ni mogoče natančno reči. Veliko je odvisno od vremena in uspeha nadzornih operacij.”

Združeni narodi opozarjajo, da je na račun krize s puščavskimi kobilicami ogrožena zanesljiva preskrba s hrano za približno 25 milijonov Afričanov, saj le-te zaradi svoje požrešnosti povzročajo gromozansko škodo. Zaskrbljujoče.

Hana Murn