fbpx

[VIDEO] Praznovanje sredi Zagreba ob dnevu zmage zmotile skrajno levičarske in feministične skupine

Ob 21. obletnici hrvaške osvobodilne bitke Oluja (nevihta) na Trgu bana Josipa Jelačića v Zagrebu, so protestirale nekatere radikalne levičarske, feministične in srbske skupine, ki so proti praznovanju Dneva zmage. Nato se je zgodil upor domoljubov.

Protest so kaj hitro preprečili hrvaški branitelji iz vojne na Hrvaškem ter zagrebška mladina, ki so se v velikem številu zbrali v središču Zagreba, da bi obranili čast Hrvaške in vseh žrtev vojne za domovino. Skupine z levičarskimi slogani so morale biti pod zaščito policije, sicer bi lahko prišlo do incidentov.

Med obema stranema so padale hude besede. Levičarji so domoljube izzvali z “uštasoidi” in “norimi fašisti”, domoljubi pa so jim vračali s “četniki”, “marš iz Hrvaške” in “zakaj smo se borili?”

Po močnem pritisku več sto hrvaških veteranov, mladine in ostalih Zagrebčanov, je bila policija prisiljena jezne levičarje in feministke odstraniti iz mestnega jedra Zagreba, poroča hrvaški medij Sloboda.

To so skupine, ki so provocirale ob dnevu zmage:
Ženske v črnem iz Beograda, Ženska mreža Hrvaške, Srbski demokratski forum, Ženske žrtve vojne, Svobodni aktivisti in Center za državljansko hrabrost.

M. P.