fbpx

[Video] “Prenehajte nas obravnavati kot živali in nasilneže!”, je bil šef sindikata newyorške policije upravičeno besen na ameriške demokrate in medije

Foto: YouTube

ZDA se vse bolj pogreza v kriminal in brezpravje, kar je posledica izgredov levičarskih skrajnežev, ki nekaznovani pustošijo po ulicah ameriških mest. Z druge strani Atlantika prihajajo vesti o požiganju, fizičnem znašanju nad povsem nedolžnimi mimoidočimi, ropanju in celo pobojih. Vodilna sila te anarhije pa naj bi bila organizacija Black Lives Matter, ki je uradno sicer protestira zaradi smrti črnca Georgea Floyda, vendar pa so protesti kmalu ušli izpod nadzora, pri razgrajanju pa sodeluje tudi potencialno teroristična organizacija Antifa. Ob tem opažamo, da so se številni osrednji ameriški mediji in še zlasti vidnejši politiki iz demokratske stranke postavili na stran izgrednikov, medtem ko se policijo, ki je varuh miru, poskuša demonizirati, torej moralno diskreditirati, kar je nezaslišano. Zaradi takšnega, skrajno podlega obravnavanja pa so močno vznemirjeni v ameriški policiji. “Nehajte nas obravnavati kot živali in nasilneže!” je pred kamerami besno vzkliknil šef newyorške policije. 

Po tednih divjanj ultra-levičarskih izgrednikov in potem ko se za vsako figo s prstom kaže na policijo, ji grozi z reformami ali celo ukinitvijo, pa se je oglasil šef newyorške policije Mike O’Meara, ki se je zoperstavil zakonodajalcem in medijem, ker jih obravnavajo kot nasilneže. Potem ko je policist ubil Afroameričana Georgea Floyda, je bila največ gneva deležna prav ameriška policija. Izgredniki in plenilci, še zlasti iz vrst Antife, so se grobo znesli nad policijskimi poslopji ter jih požigali in še drugače uničevali ter številne med njimi popisali z “ubij policaje”, policijske patrulje pa so tudi obmetavali s kosi opek. Ves ta čas pa so si ameriški zakonodajalci prizadevali za izvedbo reforme tamkajšnje policije, policijski oddelek v Minneapolisu, ki mu je pripadal Derek Chauvin, ki je črnca ubil, pa naj bi bil razpuščen. Prav zato je O’Meara včeraj na novinarski konferenci v New Yorku izrekel nekaj ostrih besed na račun politikov in medijev. Šef sindikata newyorške policije se je grobo lotil njihove nenaklonjenosti do policije, poroča RT.

“Vsakdo nas želi osramotiti! Zakonodajalci, mediji! Vsakdo nas poskuša sramotiti, da bi se sramovali svoje službe!” je bil razburjen že omenjeni šef, medtem ko je po zraku mahal s svojo značko. “Prenehajte nas obravnavati kot živali in nasilneže ter nam izkažite nekaj spoštovanja!” je še vpil. “Bili smo izključeni iz pogovorov, bili smo očrnjeni! To je ogabno!” je besnel zaradi pristranske kolaboracije med ultra-levičarskimi aktivisti, zakonodajalci in mediji. O’Meara je sicer obsodil Floydov uboj in ravnanje svojega bivšega sodelavca razglasil za ogabno ter njegov oddelek pozval k večji zadržanosti pri svojih ravnanjih. “To ni to, kar mi počnemo! To ni to, kar policija počenja … On je nekoga ubil. Mi nismo,” je poudaril. Svoje besede je izrekel z ogromno strastjo, obenem pa ima zagotovo tudi velik vpliv na zakonodajalce v New Yorku, vendar pa nedavni dogodki njegovega poklica niso prikazali v pozitivni luči. “Jaz sem ponosen na to, da sem policaj!” je še vzkliknil.

Pred tem pa je bil v torek newyorški policist pridržan, da bi se soočil z obtožbami zaradi verbalnega napada na neko žensko, potem ko ga je kamera ujela, ko je neki protestnici prejšnji mesec ukazal, da naj se uleže na tla. Poleg tega sta bila pridržana še dva policista v Buffalu, v New Yorku in obdolžena, da sta 75-letnika porinila na tla, in sicer med “demonstracijami” prejšnji teden. O’Meara sicer ni omenil nobenih imen, bi pa bila lahko na njegovi tapeti dva demokratska zakonodajalca. Guverner New Yorka Andrew Cuomo je namreč prejšnji teden obljubil, da bo podpisal paket policijskih reform. Župan mesta New York Bill de Blasio, ki je že od leta 2013 v sporu s tamkajšnjo policijo, pa se je zavezal, da bo policiji znižal finančna sredstva.

Policija pa je vse bolj nemočna tudi v Evropi, kjer se prav tako opaža povezave med izgredniki in oblastjo, ki je na izgrede vse bolj imuna. “Britanska policija se je umaknila in dovolila, da so #Churchilla oskrunili,” je nekdo komentiral ravnanje levičarskih aktivistov na včerajšnjih “demonstracijah” v Londonu. Zgodila se je namreč oskrunitev kipa zgodovinskega politika Winstona Churchilla, kar je jasen dokaz, da ne gre za protestiranje proti rasizmu in policijskemu nasilju, katerega žrtev naj bi bil temnopolti kriminalec George Floyd, ki je sicer zaslovel po številnih kaznivih dejanjih in bil večkrat zaprt, a osrednji slovenski in svetovni mediji glede tega molčijo. Intimna opcija ultra-levičarskih aktivistov je namreč demonizirati vse, kar pripada beli rasi in evropski/zahodni kulturi. Ob tem pa je še posebej škandalozno, da policija uničevanja ni preprečila in ni nikogar aretirala, kar kaže na nove družbene standarde “privilegiranih”, ki lahko nekaznovani uničujejo zgodovinske spomenike, obenem pa lahko prst usmerimo tudi v lokalne oblastnike, ki so škandalozno dejanje “demonstrantov” velikodušno dopustili.

Jani Kos