fbpx

[Video] Pripadniki Black lives matter v Portlandu brutalno pretepli belca, ki je želel zaščititi transspolnika

Uporabniki spleta naj bi bili ogorčeni nad obnašanjem in nasiljem pripadnikov Black Lives Matter, ki so v še eni noči nasilnih izgredov v Portlandu, najprej napadli in oropali transspolnika, nato pa še do nezavesti pretepli moškega, ki je napadenega branil. Tako napadeni transspolnik kot njegov branitelj sta bela. Do napada naj bi prišlo ob 22:30 uri, 17. avgusta 2020.

Vse se je po pisanju RT začelo, ko je skupina pripadnikov BLM napadla in oropala belega transspolnika v Portlandu. V bran mu je priskočil bel moški, ki so ga kasneje identificirali kot Adama Hanerja.

Na posnetkih, ki prikazujejo celoten potek zgodbe je razvidno, da je transspolnik naletel na skupino, ki ji ni bilo najpametneje jezikati. Namesto, da bi se čimprej pobral, je mislil, da bo nekaj dosegel, če se bo zadrževal v bližini črncev, vse pa je še dodatno potenciralo, ko je izvlekel teleskopsko palico.

Končalo se je tako, da so ga pretepli, pljuvali po njem in mu kradli stvari. Na koncu je videti, kako se je več žensk spravilo na transpolnika, ga vrglo po tleh in brez milosti udarjalo v obraz, medtem ko on vztraja, da se ne bo boril.

Na tej točki je transspolniku na pomoč priskočil Haner, ki je skušal stanje umiriti. Transspolnik je kričal, da želi svoj ukradeni nahrbtnik nazaj. Brez njega namreč ni mogel v svoje stanovanje, pri sebi ni imel osebnih dokumentov, brez katerih ne more do svojega psihoterapevta, je ponavljal. Transspolnik je medtem, ko je sedel na umazanih tleh še ponavljal, da se bo ustrelil v glavo.

Haner je s svojim posredovanjem razjaril zbrane nasilneže črnskega gibanja. Skupaj z žensko, ki ga je spremljala, sta se zapletla v še en incident, po videu sodeč pa je Haner na tej točki svojo spremljevalko prepustil na milost in nemilost tolpi, ki jo je pretepla.

Ni znano, kako so se dogodki  razpletali, a ko se je Haner ves prestrašen odpeljal z avtomobilom je prišlo do prometne nesreče. Črnski nasilneži so ga izvlekli iz avtomobila in ga pretepli do nezavesti.

Eden od očividcev je povedal, da je do prometne nesreče prišlo, ko se je Haner z avtom želel zaleteti v tolpo pripadnikov BLM, ki so se fizično izživljali nad njegovo spremljevalko.

Haner je pristal v bolnišnici. Na asfaltu, kjer so ga črnci brutalno pretepli pa je ostala luža krvi. Črnec, ki je Hanerja z nogo udaril v glavo, zaradi česar je izgubil zavest, je imel na sebi uniformo varnostnika. Varnostnik je kasneje na socialnih omrežjih pisal, da je pretepel rasista.

Ivan Šokić