fbpx

[Video] Project Veritas razkrinkal levičarje, ki so se namenili ukrasti volitve, a to je šele začetek!

Liban Mohamed (Foto: Posnetek zaslona)

Project Veritas je objavil več videov, v katerih je jasno razvidno delovanje tako imenovanih “nabiralcev glasov”, “strokovnih sodelavcev” demokratske stranke, ki izkoriščajo možnosti glasovanja po pošti s tem, da od volivcev, pretežno priseljenskih korenin, odkupujejo volilne lističe in potem z njimi glasujejo namesto njih, seveda v prid demokratskim kandidatom. Dva videa, ki sta ju objavila novinar James O’Keefe in Project Veritas, sta posneta v okraju kjer je bila izvoljena Ilhan Omar.

V videoposnetku je razvidno, kako tako imenovani nabiralec glasov volivca pouči, kako izpolniti glasovnico, in mu nato ponudi denar zanjo. Nato se na  zaslonu videoposnetka, ki ga je objavil Project Veritas, prikaže sporočilo, v katerem piše, da je nekdo drug priznal, da je za glasovnico prejel 800 dolarjev.

Potem se na posnetku predvaja izjava osebe, ki je bila identificirana kot Osman Ali Dahquane. Moški pove, da mu je vseeno, ali je transakcija nezakonita, in zatrdi, da je za glasovanje res dobil 800 dolarjev. Na posnetku je še ena ženska, ki je bila prepoznana kot nekdanja organizatorka Ilhan Omarjeve, ki pravi, da je “ona [Omar] tista, ki si je vse to izmislila.”

Na posnetku sledi še pogovor omenjene v tujem jeziku, iz prevoda Project Veritas pa je razvidno, da nekdanja organizatorka dolguje denar islamistični teroristični skupini Al-Shabaab.

Drugi posnetek je O’Keefe z ekipo objavil po množično deljenem prvem videu, objavljenem v nedeljo. Na njem je moški, identificiran kot Liban Mohamed, ki se hvali, da ima v svojem avtomobilu na stotine kupljenih glasovnic. Prvi video je pritegnil pozornost organov pregona, saj lokalne oblasti v Minnesoti zagotavljajo, da so pričele s preiskavo.

Aleš Ernecl