fbpx

[Video] Project Veritas razkrinkal pristranskost Facebookovih moderatorjev, ki konservativce preganjajo brez razloga!

(vir: Project Veritas)

Nekdanji Facebookov moderator je za Project Veritas razkril, da je podjetje vpleteno v odkrito cenzuro objav konservativcev, ne glede na to ali so njihove objave v nasprotju s pogoji rabe. Razkritje postavlja pod vprašaj trditve ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga, ki je na zaslišanju pred kongresom leta 2018 vztrajal, da je podjetje politično nevtralno in ne izvaja cenzure nad konservativnimi glasovi.

Zach McElroy je bil po pisanju RT zaposlen kot moderator vsebine pri podjetju Cognizant. Facebook je omenjeno podjetje najel za nadzor lastnega socialnega omrežja in upravljanje z domnevno sporno objavljeno vsebino.

McElroy je razkril, da Facebookov algoritem še posebej rad kot kršitve Facebookovega pravilnika, označi objave konservativcev.

McElroy je razkril, da Facebookov algoritem še posebej rad kot kršitve Facebookovega pravilnika, označi objave konservativcev. Enake objave levičarjev algoritem pusti pri miru.

Za Facebook grožnje, s smrtjo Trumpu, niso problem
A da krivda ni samo pri programerju, ki je spisal algoritem, potrjuje dejstvo, da tudi Facebookova ekipa pošilja različna interna navodila. Tako so npr objavo slike, kjer ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu nazorno režejo grlo z nožem, sliko pa spremlja velik napis “j*beš Trumpa”, označili za primerno vsebino. Slika celo visi v galeriji umetnosti v Portlandu.

Po drugi strani je risba, na kateri lik iz risanke ustreli v propadlega demokratskega kandidata za senatorja in predsednika države Roberta “Beta” O’Rourka, ko ta reče, da je prišel po njegovo orožje, obravnavana kot grožnja s smrtjo.

Nič bolje ni niti med samimi Facebookovimi moderatorji, ki jih je skrita kamera ujela, kako priznavajo, da z največjim veseljem brišejo ali skrivajo objave, ki pozitivno govorijo o predsedniku Trumpu, medtem ko pustijo objave levice, ne glede na to ali je vsebina primerna ali neprimerna, pri miru.

“Če nekdo nosi MAGA kapo, ga bom zbrisala na podlagi terorizma,” je priznala ena od moderatork. “J*be se mi, zbrisal jih bom,” je odvrnil eden od moderatorjev, ko so ga vprašali, kaj stori ko vidi kako objavo konservativca na Facebooku.

Ivan Šokić