[Video] Protesti rumenih jopičev v Franciji iz nasprotovanja povišanju cen goriva prerasli v izraz nezadovoljstva z Macronovo vlado

Protesti v Parizu (vir: twitter)

Če so se protesti v Franciji začeli zaradi skokovitih dvigov cen goriva in napovedi uvedb še dodatnih davkov, so v zadnjih tednih prerasli v splošen izraz nezadovoljstva Francozov z delom predsednika Emmanuela Macrona. Ta namreč uživa katastrofalno nizko podporo, ki se vrti okoli 20 odstotkov.

Ognjeviti protesti rumenih jopičev, ki potekajo v Franciji, so pokazali, da je nekaj gnilega v deželi francoski. Gniloba se širi iz Elizejske palače. Kot poroča RT, so Francozi prepričani v nesposobnost vlade, ki je odvisna od EU pri sprejemanju kakršnihkoli odločitev.

Ponosni Francozi močno zamerijo, da se njihov predsednik obnaša kot bruseljska marioneta. Stisko ljudi, ki protestirajo zaradi vedno slabših pogojev za življenje, razumejo tudi policisti. Kakor je povedal vodja policijskega sindikata Alexandre Langlois, je večina policistov na strani protestnikov, in ne na strani Macrona, saj bi dvig cene goriva prizadel tudi njih.

Protesti v Parizu (Vir: Twitter)

“Upor ni samo zaradi cen goriva, gre za splošen upor proti vladni politiki,” je povedal francoski pisec in politični komentator Jean Bricmont. Ne pomaga, da Macron trmasto vztraja pri svojem in napoveduje, da se ne bo vdal, kar se tiče njegove ekonomske politike. “Ne bomo spreminjali smeri. V to smo prepričani,” je povedal vladni tiskovni predstavnik Benjamin Griveaux, kar daje slutiti, da francoski oblastniki razmišljajo o razglasitvi izrednega stanja.

Macronu namreč ne gre v račun, da gibanje več sto tisoč protestnikov nima nikakršnih voditeljev, zaradi česar jih je nemogoče nadzorovati. Ko so povabili osem predstavnikov rumenih jopičev na pogajanja, sta po poročanju Daily Maila prišla zgolj dva. Eden je potem, ko niso dovolili, da bi mediji prisostvovali pogajanjem, sestanek nemudoma zapustil.

Protesti v Parizu (Vir: Twitter)

“Mislim, da se (Macron) ne zaveda, v kako globoki krizi je … ni veliko, kar lahko naredi glede tega,” je bil jasen Bricmont. “On ni državnik, je bankir, na položaj so ga postavili, zaradi česar misli, da ima rešitev za vsak problem. Mislim, da je izredno aroganten, izredno samozagledan in izredno ločen od realnosti,” medtem ko so ljudje okoli njega nesposobni, je še dodal Bricmont.

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Francoski policisti razumejo stisko Francozov! Slovenski policist branijo vladajočo kamarilo, čeprav jih sramoti (spomnimo se Cerarjevo izjav ob policijski stavki!), jih ogroža (spomnimo se umorjenega policista) in bedno placeje?!!

  • V času janse isto, policisti so mlatili po folku, nihče ni snel čelade.

   • šmentanamuha

    Demonstracije proti Janši so bile nastavljene, organizirane in plačane s strani globoke države, torej levice, ki je pod nujno morala priti na oblast, ker ji je začelo zmanjkovati kisika (beri denarja).

    • Daj ne trosi pravljic, folk je mel pun kufer vsega ne pa da je bil plačan.

 • samsara

  “Mislim, da je izredno aroganten, izredno samozagledan in izredno ločen od realnosti,” (Macron namreč)

  Ene sorte psiho no, da poenostavimo. Kot njegov(i) instalater(ji).
  Se ni treba ozirati dalač, da bi prepoznali isto formulo, ki zaenkrat še funkcionira, a ne bo trajno.

 • janko

  V naši sončni podalpski deželici se pa ovčke in jagenjčki tiho in pridno pasejo. Požrešni volkeci tu niso nikoli lačni. Popolna idila. Kakšne živali pa imajo v Franciji, ovc tam že ni?!

  • Pri nas so protestirali pa je takratna vlada zaukazala da naj močno mlatijo s pendreki.

 • ZatonMesecnikov

  #Protesti rumenih jopičev v Franciji iz nasprotovanja povišanju cen goriva prerasli v izraz nezadovoljstva z Macronovo vlado#

  še vedno nam režimski levičarski pisuni ne povedo, kaj je vzrok teh demonstracij. V stari maniri so speljali vodo na svoj mlin in svojo levičarsko zgodbico o “uporu” in “zatiranih”. nekaj torej, s čemer namišlejno simpatizira slovenska levičarska filozofija….

  resnica je vrejetno drugje. da so proteste izkoristili sloji prebivalstva v parizu z veseljem do razbijanja in poižiganja. Za zabavo.

  In pa nezadovoljstvo z macronovo poduhovljeno levičarsko politiko, drugi.

  Prej ko slej bomo izvedeli.

  • Protesti so tudi v drugih francoskih mestih širom Francije, in to levičarski folk proti desnem hlapcu bankirjev in neoliberalizmu ter vsemu slabemu kar to potegne za sabo, ni krize zaradi levice, kriza med folkom je zaradi kapitalizma, bogatunom več narodu čim manj… in folk ma tega pun kufer!

   • ZatonMesecnikov

    Iluminati, kažeš torej na skupen nastop levičarjev in islamistov? Eni protestirajo proti kapitalu, drugi razbijajo in požigajo.

    Lpt je dejala Marxova žena jenny, dobro bi bilo, da bi karl malo več delal na ustvarjanju kapitala in ne samo pisal o njem….

    • Ne poznam Marxove žene, vidim pa kam je kapitalizem pripeljal Francijo, in ostale.

     • ZatonMesecnikov

      jaz pa vidim, kam je levičarstvo pripeljalo Severno korejo, pa Venezuelo in Kubo….

     • Jp, in vse naštete države bi živele boljše brez podlega oviranja združenih držav.
      Mimogrede, Severna Koreja nima komunizma.
      ; )

     • ZatonMesecnikov

      Ha, ha, praviš prihodnost je v naturalni menjavi, kot so komunisti uvedli po revoluciji leta 1918. vendar samo za nekaj tednov.

      Severna Koreja ima svojo verzijo komunizma, kot ga je imela dosedaj vsaka država, kjer je zmagala revolucija in ljudstvo. pri nas smo imeli samoupravni socializem, korejci imajo pa Džučo.

     • Tako je, nimajo komunizma.

     • ZatonMesecnikov

      Kdo pa si ti Iluminati, da lahko trdiš, da severna koreja oziroma njihova Đuča ni komunizem? Kaj pa je komunizem potem? katera verzija je prava?

 • Maca

  Rumenim telovnikom so se pridružili vozniki in medicinsko osebje v rešilnih avtomobilih (kot poroča FoxNews). Torej Makaron – Les Francais sont la!

 • RATATA

  Mene pa zanima, če zavarovalna družba iz avtomobilskega kaska krije škodo v demonstracijah zažganega avtomobila?

 • Mihilus

  Jaz sem presenečen, da ni bilo storjenega več, da se upor ustavi. Upor ima zelo visoko podporo med ljudmi in gre (za makarona) po zelo nevarni poti.

 • Zgornji

  KOOOOOOONČNOOOOOOO !!! ! !!! :-))

 • pajot

  Allons enfants de la Patrie
  Le jour de gloire est arrivé

  Pojte,francozi,pojte….zrušite Bastiljo….

 • šmentanamuha

  NWO nastavljenec verjetni nikoli poglobljeno preštudiral zgodovino Francije.

 • hle

  Mislim da bi bilo potrebno tele zadeve malce globje analizirat saj ne vidimo oranžne revolucije prvič mogoče pa je tole odgovor makaronu na njegove ideje o Evropski vojski ki bi se bila sposobna upreti tudi kravarjem kdo ve ne bi se prvič zgodilo kaj podobnega težko me prepričate da je tale stvar tako spontana in brez vodenja kot zatrjujete tudi komunisti so svojo revolucijo med WW2 zakamuflirali kot splošen ljudski upor

 • pajac debeli

  Dol z Globalistom in veleizdajalcem Makronom

 • pajac debeli

  Evropa uvaza miljone neobvladljivih Arabcev in Africanov. Isti ljudje, ki najbol pospesujejo migracije, pa ne znajo niti v red spraviti enega vecjega Evropskega mesta.

 • Vlado77

  Težko je določit, kdo je večji globalist in ljubitelj migrantov begunce in vseh bolj kot lastnega naroda – ali Merkel ali Macron. Tekmujeta,kdo bo bolj škodljiv za svoj narod.

 • Protesti so se začeli malo po tistem ko Macron izjavi da EU potrebuje svojo vojsko, ne Nato ne ameriško.
  Se mu dogaja ‘barvna revolucija’?

  • freedomfighter

   A tisi rad odvisen od amerike.za obrambo lastne drzave…riti podrepniske ni cudno da slovenci veljamobza najbolj ponizen narod na svetu…vsak ki pride na naso zemljo mu nastavimo rit…najprej avstrijci potem srbi sedaj pa americani…pa se rusi nas vcasih malo posilijo le tako za zabavo…ampak to je fino.a ne ker nimas lepsega kot biti odvisen od americanov

   • Ne vem od kje tebi to, ne polagaj drugim besed v usta.

    • freedomfighter

     Brez eu vojske bomo vedno odvisni od zda

 • freedomfighter

  A na naslednih volitvah pa spet raje kaksnega socialista a ne…tisti ki mislite da bo le pen zmagala volitve se mocno motite…zgleda pa nekateri uzivate v anarhizmu in nefunkcionalnosti vlade…v zgodovini se je iz podobne situacije vedno dvignila ista sila…KOMUNISTI…bomo potem videli kdo je boljsi macron ali komunisticna partija…da bi na oblast prisli alt right pa lahko dobro veste da v drzavah kot sta francija in nemcija to skoraj ni mogoce ze zaradi sestave teh narodov…zahod nemcije ne bo nikoli podprl afd jug francije pa le pen…ni to zblojen balkan

 • xtc

  Francozi ne želijo več,visokih davkov zaradi uvoza afriške in muslimanske nekompatibilne drhali.
  To je začetek,izredne razmere?
  Ja Bastilja in kmalu giljotina ter konservativna generalska oblast,ki bo opravila z geti socialisti ipd paraziti družbe.

 • mapu

  Mislim, da je duh ušel iz steklenice, kadar se začne puntati srednji sloj, takrat je to začetek konca. Ta duh se bo razširil na vso Evropo. Največji krivci pa so v Bruslju in Berlinu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!