fbpx

[VIDEO] Protestnikom prekipelo: Politike so pričakali in jih pometali v smetnjake

Foto: Printscreen/Youtube

Slovenski politiki, ki – milo rečeno – zapravljajo davkoplačevalski denar in si izplačujejo dodatke za stalno pripravljenost, po drugi strani pa kratijo temeljne svoboščine državljanom, bi si morda morali ogledati spodnji posnetek. To bi jih čakalo v Ukrajini, kjer državljani očitno ne poznajo šale. Politike so pričakali in jih vrgli v smeti – dobesedno.

Ko se je Ukrajina pred letom in pol pripravljala na parlamentarne volitve, so se po državi razširile akcije, ki so imele en skupni cilj: lažnive in koruptivne politike zmetati v smeti. Aktivisti desnice so politike, ki so se izkazali za koruptivne, vrgli v koš, enega pa so celo pretepli.

Državljani so pravico vzeli v svoje roke
Kritiki so se takrat sicer spraševali, kaj takšna dejanja protestnikov pomenijo za pravno državo. Jezni državljani, ki so pravico vzeli v svoje roke, so se na takšne polemike požvižgali. BBC je takrat že preverjal avtentičnost posnetka, saj je bilo pri takšnih prizorih praktično nemogoče verjeti lastnim očem. Izkazalo se je, da je posnetek po vsej verjetnosti pristen.

Kaj pa slovenski politiki?
Prav danes bo pred državnim zborom na Šubičevi potekal shod protestnikov, ki od predsednika DZ Milana Brgleza zahtevajo spoštovanje slovenskih državljanov. Težko je sicer pričakovati, da bodo protestniki politike pometali v smetnjake, ne bi pa verjetno nič škodilo, da si politiki, ki delajo v škodo državljanom, ogledajo posnetek in se nad svojim ravnanjem zamislijo. Ukrajinci se očitno vsekakor držijo načela: če ne zlepa, pa zgrda.

N. K.