[Video] Pulj v plamenih: Pol mesta brez elektrike, gorijo tudi hiše in avtomobili, ljudje pakirajo stvari in bežijo

Foto: Twitter

Danes je na območju Pulja izbruhnil velik požar. Pol mesta je ostalo brez elektrike, gorele so hiše in avtomobili, ljudje so pakirali svoje dragocenosti in bežali. Ogenj bi naj izbruhniln na transformatorski postaji, mediji pa poročajo, da naj bi med drugim zgorela mesnica na Premanturski cesti. Puljska urgentna služba naj zaenkrat ne bi imela primerov, povezanih s požarom.

Ne moremo govoriti, gori na vseh koncih – so v kratkem telefonskem pogovoru za medije povedali puljski gasilci. Zgorelo je tudi nekaj hiš, ljudi so evakuirali, pri gašenju požara pa pomagajo domačini, poroča Glas Istre, ki je objavil fotografije pogorelih objektov in razbitin zgorelih avtomobilov. Kot so sporočili iz operativno-komunikacijskega centra istrske policijske uprave, sta zaradi požara za ves promet zaprti Premanturska cesta in cesta od Vintijana proti Kaštijunu.

Po neuradnih informacijah se ljudje bojijo, da bi ogenj lahko dosegel hiše. Nekateri so z domov odnesli vrednejše stvari in pobegnili, poroča Glas Istre. Po zadnjih podatkih je še en požar izbruhnil na območju med Medulinom in Pomerjem. Poletela sta tudi dva kanaderja. Glas Istre še piše, da so deli mesta ostali brez elektrike, ki je nimajo tudi v delih Medulina.

Spletni portal IstraIN tudi poroča, da se v mestu slišijo eksplozije – po vsej verjetnosti gre za avtomobile, ki jih je zajel ogenj.

Sara Kovač