fbpx

[Video] Putin zlorabil pol milijona otrok za otroško armado!

Vir: družbena omrežja

Lažje gre človek iz komunizma, kakor pa komunizem iz človeka, se glasi ljudska modrost, pridobljena iz izkušnje s komunističnim totalitarizmom. Izgleda, da je tako tudi z ruskim samodržcem Vladimirjem Putinom, ki kljub ustvarjanju podobe svetovljanskega in sodobnega voditelja, ki ohranja pravoslavno rusko tradicijo, globoko v sebi ostaja ujetnik sovjetskega komunizma, ki mu je dolga leta služil v tajni službi KGB.
Njegovi nasprotniki že dlje časa opozarjajo na novačenje otrok v Yunarmio, otroško armado. Vprašanje je, ali gre res za spodbujanje patriotizma in varovanje otrok pred kvarnimi vplivi med odraščanjem, kot trdijo odgovorni, ali pa za zlorabo otrok v politične namene, kot je mogoče razumeti formiranje otroške armade, ki vključuje otroke od 8. leta naprej in šteje že več kot pol milijona otrok, poroča MailOnline.

Po načrtih ruskega obrambnega ministrstva naj bi Yunarmia do leta 2020 dosegla milijon pripadnikov. Po zagotovilu ruskih oblasti se otroci v takšnih sestavih učijo domoljubja in odraščajo v odgovorne odrasle državljane.

Prikaz korakanja otrok na videu je v Rusiji postal viralen, posebej zaradi trditev o vedno večji militarizaciji države:

Vladimir Putin na množični vsakoletni paradi na dan zmage na Rdečem trgu v spomin na sovjetski poraz nacistične Nemčije vključuje tudi otroke.
Oblasti trdijo, da se otroci s sodelovanjem na paradah seznanijo z domoljubnimi vrednotami in žrtvami druge svetovne vojne, ko je več deset milijonov pripadnikov sovjetskih čet in civilistov padlo v boju z nacisti, potem ko sta se nekdanja zaveznika Hitler in Stalin razšla. Opozicijska političarka Tamara Pletneva pa je kritizirala Putinove vojaške parade, ki so vključevale otroke v vrtcu, kot v Pjatigorsku: “Povejte jim, da tega ne smejo storiti – da vzamejo otroke na parado z orožjem,” je dejala. “Ne mešajte otrok v te parade.

Strokovnjaki opozarjajo: otroci v teh letih bi se morali ukvarjati z vsem drugim, ne pa z orožjem!
Vodja izobraževanja otrok Natalya Vasyutina je dejala: “Čim prej se začne patriotsko izobraževanje, tem bolj bo zdrava družba. To ni le zabavna igra. To je naša hvaležnost, naš spomin, naš ponos.” Pjatigorški župan Andrej Skrypnik pa ji je pritrdil in dejal: “Tukaj je na stotine mladih državljanov, in to pomeni, da je povezava med generacijami živa in neločljiva.”

Medtem pa nasprotniki Vladimirja Putina in psihologi ter drugi strokovnjaki ne mislijo tako. Trdijo, da bi se otroci v domoljubju lahko vzgajali z drugačnimi metodami in sredstvi, kot pa je vojaško izobraževanje. Pravijo namreč, da bi morali otroci v teh letih razvijati sposobnost komunikacije, dialoga, medsebojnega spoštovanja, empatije, razumevanja sveta in kritičnega odnosa do zgodovine Sovjetske zveze. Z ideološkimi lekcijami in vojaškim urjenjem pa jim je vse našteto onemogočeno.

Vir: družbena omrežja

M. V.