[Video] Putin zlorabil pol milijona otrok za otroško armado!

Vir: družbena omrežja

Lažje gre človek iz komunizma, kakor pa komunizem iz človeka, se glasi ljudska modrost, pridobljena iz izkušnje s komunističnim totalitarizmom. Izgleda, da je tako tudi z ruskim samodržcem Vladimirjem Putinom, ki kljub ustvarjanju podobe svetovljanskega in sodobnega voditelja, ki ohranja pravoslavno rusko tradicijo, globoko v sebi ostaja ujetnik sovjetskega komunizma, ki mu je dolga leta služil v tajni službi KGB.
Njegovi nasprotniki že dlje časa opozarjajo na novačenje otrok v Yunarmio, otroško armado. Vprašanje je, ali gre res za spodbujanje patriotizma in varovanje otrok pred kvarnimi vplivi med odraščanjem, kot trdijo odgovorni, ali pa za zlorabo otrok v politične namene, kot je mogoče razumeti formiranje otroške armade, ki vključuje otroke od 8. leta naprej in šteje že več kot pol milijona otrok, poroča MailOnline.

Po načrtih ruskega obrambnega ministrstva naj bi Yunarmia do leta 2020 dosegla milijon pripadnikov. Po zagotovilu ruskih oblasti se otroci v takšnih sestavih učijo domoljubja in odraščajo v odgovorne odrasle državljane.

Prikaz korakanja otrok na videu je v Rusiji postal viralen, posebej zaradi trditev o vedno večji militarizaciji države:

Vladimir Putin na množični vsakoletni paradi na dan zmage na Rdečem trgu v spomin na sovjetski poraz nacistične Nemčije vključuje tudi otroke.
Oblasti trdijo, da se otroci s sodelovanjem na paradah seznanijo z domoljubnimi vrednotami in žrtvami druge svetovne vojne, ko je več deset milijonov pripadnikov sovjetskih čet in civilistov padlo v boju z nacisti, potem ko sta se nekdanja zaveznika Hitler in Stalin razšla. Opozicijska političarka Tamara Pletneva pa je kritizirala Putinove vojaške parade, ki so vključevale otroke v vrtcu, kot v Pjatigorsku: “Povejte jim, da tega ne smejo storiti – da vzamejo otroke na parado z orožjem,” je dejala. “Ne mešajte otrok v te parade.

Strokovnjaki opozarjajo: otroci v teh letih bi se morali ukvarjati z vsem drugim, ne pa z orožjem!
Vodja izobraževanja otrok Natalya Vasyutina je dejala: “Čim prej se začne patriotsko izobraževanje, tem bolj bo zdrava družba. To ni le zabavna igra. To je naša hvaležnost, naš spomin, naš ponos.” Pjatigorški župan Andrej Skrypnik pa ji je pritrdil in dejal: “Tukaj je na stotine mladih državljanov, in to pomeni, da je povezava med generacijami živa in neločljiva.”

Medtem pa nasprotniki Vladimirja Putina in psihologi ter drugi strokovnjaki ne mislijo tako. Trdijo, da bi se otroci v domoljubju lahko vzgajali z drugačnimi metodami in sredstvi, kot pa je vojaško izobraževanje. Pravijo namreč, da bi morali otroci v teh letih razvijati sposobnost komunikacije, dialoga, medsebojnega spoštovanja, empatije, razumevanja sveta in kritičnega odnosa do zgodovine Sovjetske zveze. Z ideološkimi lekcijami in vojaškim urjenjem pa jim je vse našteto onemogočeno.

Vir: družbena omrežja

M. V.
 • matjazr7

  Hja, Putin se zaveda, da se prebivalstvo Rusije opazno manjša. Medtek pa se pri azijskih sosedah eksponentno viša. Kar pomeni, da bo moral biti čez 20 let vsak prebivalec Rusije vsaj na videz vojak in sposoben ravnati z orožjem, da bodo navzven navidez še vedno izgledali kot regionalna sila. Če bi Slovenija 20 let nazaj ohranila pionirčke (saj ni treba da bi pionirčki častili Tita ali kaj podobnega, samo da bi dobili osnovno vojaško vzgojo) in splošno vojaško obveznost, nam mogoče danes ne bi mulci iz Arabije ugrabljali dedkov na hišnem pragu …

 • Olga101

  Komunizem=nacizem=fašizem=islamizem! Mladim vsaditi sovraštvo, da lahko starci vladajo in jih pošiljajo v smrt!

 • abc

  Pravilno Putin! Ne pa, da bodo otroke čez leta začeli poučevati, da se Rusi sploh niso borili, da so nemci kar sami odšli, da ni bilo nobene žrtve ipd, tako kot bi to želeli, naši izdajalci v Sloveniji. Slava Rusiji !!
  https://www.youtube.com/watch?v=fEHnOzQZ24w

  • xtc

   Ne tumbaj bebec Stalin je povbil več lastne vojske sam kot mu jo je Hitler.

  • slosin

   no, v rusiji je bilo hudo, ampak pr nas v slo so nemci kr sami odšli….

 • abc
 • xtc

  Komunist se ne spremeni dokler se v jamo ne tvrne to velja tudi za Putina.
  Sicer pa nič novega Hitler Jugend,Tito Jugend,kučan Jungend,Putin Jugend -vedno eno in isto socialistično s*****

 • Van Der Waals

  nemci so veliko dobrega naredili!!! razen nacizma!

 • acs

  Lažje gre človek iz komunizma, kakor pa komunizem iz človeka, se glasi ljudska modrost, pridobljena iz izkušnje s komunističnim totalitarizmom.
  Ali, kako butasti novinarji ponarejajo ljudsko izročilo: “Seljak može otići iz sela ali selo iz njega nikada.” Za tiste, ki ne razumete: ‘Kmet(avz) gre lahko z vasi, a vas nikdar iz njega.’
  Prvi v službi resnice! Tako ljubite resnico, da ste jo pripravljeni tudi potvoriti in izmaličiti.

 • RATATA

  Nič ni zlorabil, prav vsi so videti zadovoljni!

 • sodnikisozločinci

  V EU se otroke načrtno vzgaja v multikulturalizmu in sovraštvu do lastnega naroda, njegove kulture in tradicije, da bi postali lahek plen tujcem, katere uvažajo. Putin ima prav.

  • Miža

   Razen tega pa še LGBTQP v vse vrtce in šole in spolne teorije teh istih. Tako, da proti temu, se ruski otroci pač igrajo vojačke, pa še deklice, kot vidim na fotografiji, lepo oblečejo v krilca, da se ve, kdo je kdo v četici in kar je tudi emocionalno dosti boljše vzdušje, boljša dinamika in bolj zdrava družba.

 • montyamp

  Kot protiutež zagovornikom CIA politike , vam povem da je boljša ruska parada kot 100 začetih vojn od leta 1945 naprej .
  Kaj ste res zabiti , ali se samo delate ???????????????????????
  Kdo je v Rusijo navlekel boljševike in komuniste ????????????????
  Židje .
  Kdo danes s pomočjo blesavih amerotov neti vojne po svetu ??????????????????
  Židje .
  Še kakšno vprašanje ???????

 • abc

  Pa še ena iformacija okoli Ruskega kita Beluge, da ne boste nadaljevali o vojaškem, vohunskem in ne vem kakšnem še kitu.
  https://si.rbth.com/zivljenje/84383-ruski-vohunski-kit-v-resnici-dela-z-otroki

 • freedomfighter

  Oh ja…tako zgleda militarizirana druzba ki temelji na nacionalizmu…vedno me preseneca ko se ljudje cudijo ob takih dogodkih…sploh ne vem kako naj bi bilo drugace ce se daje demagogijo nad osebno svobodo

 • Silka

  Kot Hitlerjugend in Titova omladina.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!