[Video] Kremeljski propagandist napovedal, da se Putin ne namerava ustaviti v Ukrajini, če se Nato ne umakne iz srednje Evrope

Ruski novinar, televizijski napovedovalec, pisec in Putinov najbolje plačani propagandist Vladimir Solovjov je zagrozil, da se Rusija ne namerava zaustaviti v Ukrajini, če se Nato ne umakne iz srednje Evrope (Foto: epa)

Putinov najbolje plačani propagandist Vladimir Solovjov je v javnosti izrekel grožnje, ki pa jih ruski predsednik Vladimir Putin v javnosti ne more izreči. Napovedal je, da se Rusija ne bo ustavila v Ukrajini, če se Nato ne bo umaknil iz srednje Evrope in vzpostavil stanje pred letom 1997. “Če res mislite, da se bomo ustavili v Ukrajini – premislite 300-krat! Spomnil vas bom, da je Ukrajina le vmesen korak pri zagotavljanju strategije varnosti Ruske federacije,” je zagrozil Solovjov. 

Ruski novinar, televizijski napovedovalec, pisec in Putinov najbolje plačani propagandist Vladimir Solovjov je znan po tem, da že leta izreka grožnje, ki jih ruski predsednik Vladimir Putin v javnosti ne more izreči.

Preberite še: Pot pogumnih

Solovjov je zagrozil, da se Rusija ne namerava ustaviti na zahodni ukrajinski meji. Solovjov poudarja, da bi moral Nato zapustiti srednjo Evropo, sicer bo v nasprotnem primeru Rusija vdrla v te države.

“Putin je zahteval od vas, da se meje in infrastruktura Nata vrneta v stanje, v katerem so bile leta 1997! Jedrsko orožje – v države, ki si ga lastijo! In če res mislite, da se bomo ustavili v Ukrajini – premislite 300-krat! Spomnil vas bom, da je Ukrajina le vmesen korak pri zagotavljanju strategije varnosti Ruske federacije,” je dejal Solovjov.

Sara Rančigaj