fbpx

[Video] Radikalna socialistična kongresnica protestnike označila za bele supremaciste

Kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez (D-N.Y.) (foto: EPA)

Če je vpad Trumpovih podpornikov, med katere so se infiltrirali pripadniki Antifa, 6. januarja 2021 kaj pokazal je to, da licemerje levice ne pozna meja. Enega takih primerov je osvetlil voditelj pogovorne oddaje na Fox News Tucker Carlson, ki je izpostavil, kako je demokratska predstavnica v kongresu Alexandria Ocasio-Cortez še nedavno pljuvala po policistih, ko pa je prišlo do vpada protestnikov v Kapitol, pa jih je začela kovati v zvezde, protestnike pa označila za bele supremaciste.

Ko je zaradi posledic predoziranja s fentanilom na poti v bolnišnico umrl kriminalec George Floyd so se po ZDA in Minneapolisa razširili rasni nemiri, ki so jih še razpihovali pripadniki Antifa, podpirali pa predstavniki demokratov. Vse zaradi tega, ker je policist aretiral Floyda, ki je želel prodajalcu podtakniti ponarejene bankovce in se zatem upiral aretaciji.

Demokratska predstavnica v kongresu Alexandria Ocasio-Cortez  je takrat zahtevala odvzem denarnih sredstev policiji po celi državi. V svojih nastopih je bila do policije vedno kritična. Vse dokler se ni sama znašla v potencialni nevarnosti in je lahko zato okrivila desnico.

“Številni med nami so za las ušli smrti. Med pripadniki kapitolske policije je bilo nekaj herojev. Veste, imamo številne policiste in, veste, tam so bili tudi črni in rjavi policisti, ki so se zoperstavili belim supremacistom,” je po vpadu Trumpovih podpornikov vseh barv kože med katere so se vmešali tudi črnski pripadniki Antifa, napletala Ocasio-Cortezova.

Voditelj večerne oddaje na Fox News Tucker Carlson se je obregnil ob njeno “novo” naklonjenost policistom. “ko je ena najgrozljiveših stvari, ki si jih naredila v življenju opravljen izpit iz uvoda v sociologijo na Univerzi v Bostonu, je vsak dan čisto nova drama. Sandyjino srce še vedno hitro bije,” je komentiral Carlson. “Zdaj ima rada policiste, navkljub dejstvu, da so beli supremacisti.”

Drugače misleče je treba “deprogramirati”

Ocasio-Cortezova pa gre še dlje. V nadaljevanju je namreč povedala, da naj bi kongresniki razpravljali o načinih kako “ukrotiti naše medijsko okolje, zato da ne bi mogli kar tako širiti dezinformacij in napačnih informacij.” Poudarek naj bi bil na večanju medijskega opsimenjevanja. Z drugimi besedami, da bi lahko levičarji diktirali kateri mediji so sprejemljivi in kateri strogo prepovedani.

Eugene Robinson, pomožni urednik pri Washington Postu je za MSNBC pojasnil kaj je potrebno narediti, da bi to postalo realnost. “Je na milijone Američanov, skoraj vseh belih, skoraj vseh republikancev, ki nekako morajo biti deprogramirani. Je kot da bi bili del kulta, tega trumpističnega kulta in morajo biti deprogramirani.” Edini razlog zakaj se kdo ne more strinjati z njimi, je za levičarje indoktrinacija v kult. Carlson se je na tej točki začel spraševati, ali to pomeni pošiljanje drugače mislečih v prevzgojna taborišča, kakor to z ujgursko muslimansko populacijo počnejo komunisti na Kitajskem.

Ivan Šokić