[Video] Razkrinkana maščevalnost senatorja Mitta Romneya

Republikanski senator zvezne države Utah Mitt Romney. (Foto: epa)

Predsednik Donald Trump je objavil videoposnetek razkrinkanega republikanskega senatorja Mitta Romneya, edinega republikanskega senatorja, ki je predsednika obtožil zlorabe položaja. “Pretkan, prebrisan, pritajen Mitt Romney nas je preslepil,” pravi videoposnetek in hkrati prikaže slike Romneya s sončnimi očali. 

Videoposnetek prikaže kako je Mitt Romney obiskal Donalda Trumpa takoj ko je bil ta izvoljen in skušal pridobiti njegovo naklonjenost, da bi ga imenoval za državnega sekretarja.

“Kot republikanec se je skušal vtihotapiti v Trumpovo administracijo kot državni sekretar”, pravi pripovedovalec v videoposnetku. “Zdaj je njegova krinka razkrita.”

Video označi Romneyja kot “skrivno sredstvo demokratov” in gledalce spomni, da leta 2012 ni uspel premagati niti predsednika Baraka Obame. Prikazana je tudi velika zmaga Trumpa proti Hillary Clinton leta 2016.

Romney je v sredo, sklicujoč se na svojo vero dejal, da čuti, da je Trump kriv in da si zasluži, da ga obsodijo. “Pred Bogom sem prisegel, da bom nepristransko pravičen. Globoko sem religiozen” je dejal. “Moja vera je središče tega kdo sem”. Romney je bil edini senatni republikanec, ki je glasoval proti Trumpu.

Lana Božič