fbpx

[Video] Rekli so ji, da nima koronavirusa in naj gre domov: Pred stavbo se je zgrudila in umrla

Foto: posnetek zaslona

Moskovska policija preiskuje primer smrti ženske, ki je umrla še isti dan, ko so jo odpustili iz bolnišnice, češ da nima koronavirusa. Zgrudila se je pred stavbo, v kateri je stanovala, in umrla na mestu.

Žalosten prizor so zabeležile nadzorne kamere, posnetek pa je objavila REN TV. Na njem se vidi, kako se 48-letna Jelena na klopi pred zgradbo, v kateri je stanovala, zvija od bolečin, medtem ko so v bližini tudi uradne osebe. “Medtem ko je sedela na klopi pred vhodom, je bilo ženski vse bolj slabo, zato so socialni delavci poklicali prvo pomoč. Ta je potrebovala 11 minut, da je prišla, a na žalost je lahko le potrdila smrt,” je nato sporočila zdravstvena služba.

Ženska je sicer umrla v soboto, le dan potem, ko je bila hospitalizirana zaradi suma na pljučnico. Kot poročajo tuji mediji, je bila naslednji dan odpuščena iz bolnišnice z obrazložitvijo, da je negativna na koronavirus in da gre lahko domov. Obdukcija je nato razkrila, da je umrla zaradi akutnega srčnega popuščanja. Kurir poroča, da je imela kardiomiopatijo, kar je okvara srčne mišice, kar je očitno povzročilo srčno popuščanje. Uradne izjave ustrezni moskovski organi še niso podali.

Posnetek njenih zadnjih trenutkov si lahko pogledate tukaj (pozor, ogled na lastno odgovornost!):

Barbara Majdič