fbpx

[Video] Religija miru: Ko imam v imenu islama brutalno pretepa učenca

(printscreen: twitter)

Na spletu je zaokrožil posnetek, ki prikazuje imama, kako brutalno pretepa enega od svojih učencev. Razlog za izživljanje ni znan, a je iz posnetka razvidno, da gre za veliko več, kot bi lahko bilo karkoli povezanega zgolj z discipliniranjem neposlušnosti.

“Islam ali religija miru,” je objavljeni posnetek, na katerem lahko vidimo, kako imam obračunava z enim od svojih učencev, komentiral uporabnik Twitterja.

“Eden od običajnih učenjakov med ljubečim ravnanjem in meditacijo o islamskih vrednotah med svojimi učenci Korana,” je še komentiral posnetek, ki naj bi ga najprej objavili na profilu OnlineMagazin, ki je trenutno blokiran na Twitterju.

https://twitter.com/Fake_Ljaschko/status/1111221706352443392

Na posnetku lahko vidimo imama, ki se fizično izživlja nad učencem. Zvoka na žalost ni. Vidimo lahko, kako verski učitelj, ki naj bi bil zgled strpnosti in potrpežljivosti, svojega učenca razbija ob tla, ga meče na drugo stran učilnice in udarja po njem, kakor mu pade na pamet. Ubogi otrok je prestrašen. Ko ga je učitelj vrgel na drug konec učilnice, se je nemudoma v strahu privil k zidu, ugibamo lahko, da z namenom, da se izogne nadaljnjemu tepežu.

Glede na kvaliteto posnetka in dogajanje se zdi, da je pretepanje posnel eden od preostalih učencev, ki se mu je roka neizmerno tresla, kar niti ne preseneča glede na ustrahovanje, ki so ga bili otroci deležni s strani imama.

Ivan Šokić