fbpx

[Video] Rusinjo, ki je nadlegovala ukrajinske begunce in provocirala na protivojnih shodih, izgnali iz Nemčije

Rusinjo, ki je nadlegovala Ukrajince in se iz njih norčevala, so deportirali iz Nemčije. (Foto: Socialna omrežja)

Rusinja Julija Prohorova, ki je sicer živela v Nemčiji, je od pričetka vojne v Ukrajini na družbenih omrežjih objavljala srhljive posnetke, v katerih je poveličevala vojne zločine ruskih vojakov v Ukrajini, nadlegovala je tudi ukrajinske begunce na ulicah in vse skupaj posnela. Danes pa je padla v roko pravice, saj so jo po poročanju nemških medijih deportirali iz Nemčije.

Julija Prohorova je na spletu zaslovela po svojem nadlegovanju ukrajinskih beguncev, provociranju podpornikov Ukrajine na protivojnih shodih, v svojih objavah pa je tudi ob posnetkih bombnih napadov na Ukrajino veselo plesala. Danes pa se je na spletu pojavil tudi posnetek Prohorove, ki je v spremstvu policistov prišla na letališče.

Po poročanju nemških medijev so jo iz države deportirali. V Nemčiji pa naj bi bivala celo ilegalno.

Eden izmed odmevnejših incidentov, ki jih je zagrešila, je prav gotovo njeno nadlegovanje dveh Ukrajink v Salzburgu, medtem ko je tam dopustovala. Begunki je zasledovala in vzklikala “Slava Rusiji“, “Rusija bo zmagala” in “J*** Ukrajino“.  Že približno tri leta živi v Nemčiji in na YouTubu in Telegramu vodi domoljubne bloge, v katerih govori tudi o jedrskem napadu na Kijev.

To pa ni bilo prvič, da se je Prohorova spravila na Ukrajince. Pred tem se je udeleževala tudi protivojnih shodov, kjer je plesala Kalinko in vihtela z rusko zastavo. Zdaj ima Putinova oboževalka, ki je zaslovela z izražanjem proputinovskih žaljivk proti Ukrajincem v Nemčiji, enkratno priložnost, da svojo domovino ljubi še na daljavo.

Sara Kovač