[VIDEO] Samomorilski napadalci udarili na policijski postaji

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Neznani samomorilski napadalci so se tokrat razstrelili pred policijsko postajo v Rusiji. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi šlo za tri napadalce. Ti so v napadu uporabili najmanj 5 eksplozivnih naprav. 

Po navedbah lokalnega višjega policijskega uslužbenca Sergeja Karamiševa, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP, so sicer razstrelili vsi trije napadalci, ko jim je policist na straži preprečil vstop v poslopje.

Poleg tega naj bi odjeknili še dve eksploziji, pri čemer naj bi pri prvi šlo za granato, vzrok druge pa ni znan. Prav tako za zdaj ni znana identiteta napadalcev.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je medijem sporočil, da oblasti preiskujejo, kdo stoji za napadom, poroča STA.

IS Rusiji napovedala maščevanje
Stavropol leži na območju, kjer so razmere običajno mirne. Lociran je sicer na najbolj severnem delu Kavkaza, kjer se oblasti že več desetletij spopadajo z napadi islamistov. Islamska država je sicer po začetku ruskega posredovanja v Siriji predsedniku Vladimirju Putinu napovedala maščevanje.

Na Youtubu se je že pojavil prvi posnetek s kraja dogodka.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eyTgMSAEHTs

N. K.