fbpx

[Video] Še en teroristični napad? Moški v Angliji mimoidoče zabadal z nožem!

Foto: družbena omrežja

Anglijo je pretresel še en grozljiv napad. Ali gre za teroristični napad ali ne, še raziskujejo. Temnopolti moški je namreč v nakupovalnem centru Arndale, ki je v središču mesta Manchester, mimoidoče zabadal z nožem, poškodovane so bile štiri osebe. Po besedah ​​priče je moški “tekel z nožem, medtem pa ranil več ljudi”. 

V nakupovalnem centru Arndale v središču Manchestra je prišlo do morebitnega terorističnega napada, tokrat kar z nožem. Policija je območje po incidentu evakuirala, prav tako so morali ustaviti obratovanje tramvaja, ki ima postajališče pred centrom, poroča BBC News.

Policija je sporočila, da so bili trije ljudje zabodeni, četrti pa je bil še huje poškodovan. Premier Boris Johnson je tvitnil: “Šokiran sem zaradi incidenta v Manchestru, moje misli pa so s poškodovanimi in vsemi prizadetimi.”

23-letni Jordan, prodajalec v eni od tamkajšnjih trgovin, je povedal: “Moški je tekel okoli in z nožem zamahnil proti številnim osebam.” Tudi očividec Freddie Houlder je povedal, da je sprva slišal le krike. “Potem je pritekla ženska in rekla, da jo je nekdo skušal zabosti. Rešila jo je debela jakna. Sprva je mislila, da je nož igrača, ko pa so policisti potrdili, da je rezilo pravo, so ji solze planile v oči,” je dejal in dodal, da so se policisti zelo hitro odzvali in osumljenca prijeli.

Videoposnetek je posnet iz vozila, na njem pa se jasno vidi, koliko policistov se je udeležilo akcije in kako so ukrepali. Takoj zatem, ko so napadalca spravili na tla, je sledila aretacija.

Nakupovalni center so evakuirali in tramvaji na trgu Exchange so prenehali voziti. Objave na družbenih medijih so pokazale veliko število policistov na kraju dogodka. Na policiji so najprej dejali, da je bilo pet ljudi zabodenih, vendar so pozneje pojasnili, da so nekateri tudi huje poškodovani.

Foto: družbena omrežja

David Allinson, direktor centra Manchester Arndale, je dejal: “Center so evakuirali, medtem ko policija preiskuje incident. Ne moremo več komentirati, saj incident trenutno raziskuje policija, ki jo bomo še naprej podpirali pri njihovi preiskavi.”

Eva Poljanc