fbpx

[Video] Serijskega morilca in najtesnejšega sodelavca Pabla Escobarja izdal rak na želodcu

Foto: epa

Umrl je najtesnejši sodelavec znamenitega vodje kolumbijske mafije Pabla Escobarja Jhon Jairo Velásquez Vásquez. Zloglasnega morilca, kot je Vásquez označeval samega sebe, ni pokosil kdo izmed kriminalcev, ampak kar rak na želodcu. 

Sedaj pokojni poklicni morilec, nekdaj osebni stražar Escobarja, ki se je organom pregona predal leta 1992, je v priporu priznal, da je osebno odgovoren za več sto umorov, pri čemer pa je prav tako priznal, da je več tisoč umorov orkestriral.

Za zločine ni kazal obžalovanja
Vásquez je bil obsojen na 30 let zaporne kazni, na tedaj najvišjo možno kazen v Kolumbiji. Med drugim je ta leta 1989 umoril tudi predsedniškega kandidata Luisa Carlosa Galana. Nekdanji morilec niti kasneje ni pokazal nikakršnega kančka obžalovanja, poroča RT. Sicer pa ni bil ta obtožen le na podlagi storitve umorov, ampak tudi zaradi terorizma, preprodaje mamil in izsiljevanja.

Foto: epa

Kljub ogromnemu številu kaznivih dejanj je bil Vásquez leta 2014 pogojno izpuščen, potem ko je ta v zaporu preživel 23 let. Po prihodu iz zapora je postal nekakšna medijska osebnost, nalagal je videoposnetke na YouTube in celo igral v več filmih. Prav tako je napisal tudi knjigo, ki jo je pozneje za namene predvajanja prilagodil Netflix.

Hana Murn