fbpx

[Video] Silvestrovo ni minilo brez terorističnega napada: Islamist z nožem napadel v Manchestru in vzklikal “Alah je velik”!

Foto: Twitter

Nek moški je v ponedeljek zvečer na železniški postaji v britanskem Manchestru z nožem ranil tri ljudi, med njimi policista, je sporočila manchestrska policija. Policija napad obravnava kot “teroristični incident”, poroča BBC.

Incident se je zgodil nekaj pred 21. uro po srednjeevropskem času, ko je moški na postaji Victoria ranil moškega in žensko, stara okoli 50 let, ki so ju prepeljali v bolnišnico. Ranjen pa je bil tudi policist, ki je bil že odpuščen iz bolnišnice. Poškodbe so bile resne, a ne smrtno nevarne.

Eden od očividcev je povedal, da je napadalec med dejanjem vzklikal “Alah je velik”, po aretaciji pa “naj živi kalifat”, kritiziral pa je tudi vlade zahodnih držav.

Več policistov je napadalca podrlo na tla, nakar so ga aretirali zaradi suma poskusa umora. Preiskavo vodi protiteroristična policija, tiskovna predstavnica policije Russ Jackson pa je kasneje sporočila, da napad obravnavajo kot teroristični incident in da policisti pri osumljencu doma izvajajo hišno preiskavo.

Silvestrovanje v Manchestru se je kljub incidentu nadaljevalo.

Demokracija