[Video] Sirski migrant z nožem klal 3-letne otroke

Sirski migrant med napadom na otroka.

Iz Francije prihaja novica o grozljivem napadu migranta z nožem, v katerem so tarčo napada predstavljali otroci. Francoski notranji minister Gerald Darmanin je potrdil napad in sporočil, da so moškega napadalca na račun hitrega odziva varnostnih sil že aretirali.

Napad se je dogodil danes malo pred 10. uro v parku mesta Annecy v francoskih Alpah. Gre za mestece na meji s Švico in Italijo, z le 140 tisoč prebivalci. Sirec je z nožem poškodoval šest oseb, od tega so bili štirje majhni otroci. Kar dva otroka se borita za svoje življenje.

Trije otroci so v kritičnem stanju
BFM TV poroča, da so bile žrtve stare okoli tri leta, ki so se nič hudega sluteče igrale v parku. Lokalni mediji poročajo, da so trije otroci v kritičnem stanju, poroča britanski Daily Mairror. “Videli smo osebo, ki je napadala otroke, majhne, očitno so predstavljali njegovo tarčo. Ko so ga ljudje poskušali prestrašiti, je odšel in posredovala je policija,” je za France Bleu Pays de Savoie povedal mimoidoči, ki je bil priča krvavemu pohodu. “Govoril je angleško. Na začetku smo vsi mislili, da je zrežirano, a ob joku smo kaj kmalu ugotovili, da je resnično.” Ena od prič, imenovana Nelly, je za radio France Info po poročanju Guardiana povedala: “Ljudje so bežali, jokali, zganjali paniko … bilo je grozno.” Druge priče so povedale, da mislijo, da je moški sirski migrant, ki je več dni taval okoli tamkajšnjega jezera.

Posnetek prikazuje naravnost šokantne prizore zbadanja otrok in kričečih mater.

 

Napadalec je prosilec za azil
Po poročanju večjega števila medija, ki se sklicujejo na policijske vire, gre pri napadalcu za 31-letnega sirskega državljana in prosilca za azil – na Švedskem. Kot je znano, naj ne bi šlo za starega znanca policije, prav tako zaenkrat niso ugotovljene povezave z ekstremističnimi islamističnimi skupinami. Policija ga je ustavila šele s streli v noge.

Francoska premierka Elisabeth Borne se je že odpravila na mesto krvavega napada, v parlamentu pa so se po navedbah AFP ranjenih že spomnili z minuto molka.

Ana Horvat