fbpx

[Video] Skupina mladostnikov pretepla britanske policiste in jih obmetavala z opekami in petardami

(vir: twitter)

Britanska policija je objavila posnetke, na katerih lahko vidimo, kako britanska mladina obračunava s predstavniki organov pregona. Policiste so brcali, pretepali ter obmetavali s petardami in opekami. Policija je glede incidenta, do katerega je prišlo v začetku novembra, starše prosila, naj bodo bolj vključeni v vzgojo svojih otrok.

Britanska policija je objavila posnetek videokamere, na katerem je videti, da mladi v Veliki Britaniji nimajo nikakršnega odnosa do predstavnikov oblasti, poroča Daily Mail.

Policija iz Durhama je sporočila, da se je 3. novembra odzvala na klic, v katerem je bila omenjena “ranljiva ženska”, več informacij ni podala; videti je, kako je skupina mladih napadala žensko, nato pa enako nastopila tudi proti policistom, ki so od mladih zahtevali, da se umaknejo.

To ni osamljen incident, saj kot pričajo tudi drugi videoposnetki, je nasilje postalo del britanskega vsakdana, neoboroženi policisti pa so izpostavljeni brcam, udarcem, obmetavanju s petardami in opekami.

Policija ob tem poziva starše, naj se bolj zanimajo za svoje otroke. Mi pa se lahko vprašamo, kako je prišlo do tega, da v Veliki Britaniji vlada pravi val kriminala.

Ivan Šokić