fbpx

[Video] Slovenski levičarji dobili ošpice: Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović sredi ZDA pela Thompsonovo pesem in pri tem ni doživela obsojanja?!

Predsednica Hrvaške Kolinda Grabar Kitarović je med obiskom Združenih držav Amerike ob 25. letnici Nacionalne federacije ameriških Hrvatov pela Thompsonovo pesem Lepa si. Spomnimo, da je vlada Mira Cerarja koncert Thompsona prepovedala.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je za slovenske razmere storila pregrešno dejanje, saj je na obisku pri hrvaški emigraciji pela domoljubno pesem hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, kar pa je za slovenske razmere pravo fašistoidno dejanje, saj je slovenska oblast njegov koncert, zaradi domnevne nevarnosti za javni red, prepovedala.

A poudariti je potrebno, da to velja le za slovenske razmere, ki jih ustvarjajo radikalno levičarski mediji in vladajoča politika, ki sledi tej psihozi. V zahodnem in demokratičnem svetu Thompson velja le za enega izmed vseh drugih izvajalcev glasbe, s to razliko, da gre za domoljubni žanr. In nikjer na svetu z njim nimajo težav, tudi v najbolj demokratični državi na svetu, ZDA, ne. Zanimivo, da ima Hrvaška v primerjavi s Slovenijo mednarodno veliko več povezav ter ugleda med zahodnimi zavezniki, saj proti Sloveniji pri odprtih sosedskih sporih zmagujejo na vseh “frontah”.

Hrvaška predsednica je tako sredi ZDA ponosno pela Thompsonovo pesem in nikjer doživela zgražanja ali obsojanja.

C. Š.