fbpx

[Video] Šok za ljubitelje viskija: Tovarno Jim Beam zajeli ognjeni zublji – 45 tisoč sodov pijače je zgorelo

Foto: Twitter

Iz ameriške zvezne države Kentucky poročajo o velikem požaru, ki je zajel dve skladišči z več deset tisoč sodi viskija bourbon. Požar, ki ga je zanetila strela v torek zvečer v skladišču proizvajalca viskija Jim Beam, so pričeli gasilci nemudoma gasiti, a kljub temu je nastala gromozanska škoda. Veliko viskija je steklo tudi v bližnjo reko.

Sprva je uspelo gasilcem pogasiti eno izmed skladiščnih struktur, druga pa je bila večji zalogaj, zato je gašenje potekalo vse do srede zjutraj. Na srečo pa razen o materialni škodi ne poročajo o človeških žrtvah.

Podjetje Beam Suntory, ki ima v lasti tovarno v mestu Versailles v ameriški zvezni državi Kentucky, je sporočilo, da je bilo v požaru izgubljenih kar 45 tisoč sodov “relativno mladega viskija”, poroča NBC News.

Vzrok za požar naj bi bil udarec strele
Požar je najprej izbruhnil v skladišču viskija bourbon, kjer viskije starajo, nato pa se je razširil še na sosednji objekt. Podjetje Beam Suntory je sporočilo, da naj bi bil za požar domnevno odgovoren udarec strele, ob tem pa so dodali, da bodo sodelovali skupaj z lokalnimi oblastmi z namenom, da se potrdi vzrok in odpravijo posledice požara.

Iz podjetja Beam Suntory, ki velja za enega največjih svetovnih proizvajalcev destiliranih pijač, ki upravlja kar 126 skladišč s sodi različnih lastnih znamk v Kentuckyju, so sporočili, da so hvaležni, ker v tem incidentu nihče ni bil poškodovan. Zahvalo so izrazili tudi pogumnim gasilcem z različnih gasilskih postaj, ki so poskrbeli za pravočasen nadzor požar in s tem preprečili njegovo širjenje, ki bi lahko povzročilo še večjo materialno škodo.

Foto: Twitter

Nina Žoher