[VIDEO] Šokantno: Gre na ulicah Pariza res za vojno z migranti?

Foto: printscreen/Youtube

Po spletnem omrežju Facebook se množično širi video, v katerem naj bi šlo za vojno med policijo in pariškimi meščani proti migrantom. Svetovni mediji naj bi o tem molčali. Preverili smo in ugotovili, da je resnica drugačna. 

S pariških ulic prihajajo neverjetni prizori, ki kažejo posnetke spopadov na pariških ulicah. Šlo naj bi za vojno med policijo in meščani proti migrantom. Izgredi so sicer res izbruhnili v Parizu, in sicer v predmestju Sarcelles, vendar ni šlo za boj z migranti. Začelo se je kot “Prikaz solidarnosti s Palestino”, nemiri pa so se stopnjevali v antisemitske poulične boje.

20. julija 2014 so v Franciji vzniknili antisemitski protesti zaradi kopenske invazije Izraela na Gazo. V protest je bilo vključenih 500 ljudi. Kmalu zatem, ko se je nelegalen protest 500 ljudi končal, so se začeli neredi, v katerih je na začetku sodelovalo 30 ljudi, nato pa okoli 300. Glavne tarče so bili judovski poslovni obrati, predvsem gostilne. Napadalci so bili oboroženi s kovinskimi palicami in lesenimi kiji.

 

PARIZ GORIKONČNO PREBITA MEDIJSKA BLOKADA FRANCIJE. PARIZ GORI, TO SO POSNETKI OD DANES, KI NAPOVEDUJEJO VSESPLOŠNO ŠIRJENJE PO EUROPI. DELITE DALJE IN OZAVEŠČAJTE!!!TRENUTAČNO STANJE V PARIZU!!! GRAĐANI NA PRVOJ CRTI!PARIZ GORI! U tijeku ulične borbe policije i građana protiv migranata! (VIDEO)29.1.2016#europa #syria #war #usa #rusia #slovenia #migrants #EuropeanParliament #JeanClaudeJuncker #putin #hollande Autor: T. BudakI dok svjetski mediji okreću glavu od surove stvarnosti u Francuskoj, pariška policija ujedinjena s građanstvom prepuštena je sama sebi u sukobima protiv migranata.Nevjerojatni prizori pristižu s pariških ulica, no čini se kako ratovanje policije i građana protiv migranata – svjetskim medijima i dalje nisu dovoljno zanimljivi.Nakon ovakvih šokantnih prizora mržnje u gradu koji je donedavno nazivan “gradom ljubavi”, zaista je upitno što se još u Parizu mora dogoditi kako bi se prekinula medijska šutnja, a svijet reagirao.Pogledajte stanje u Parizu:Autor: T. BudakVIR: DNEVNO HRhttps://www.facebook.com/hautecouturetattoo/videos/754214288044460/http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/pariz-gori-u-tijeku-ulicne-borbe-policije-gradana-protiv-migranata-video-887751

Objavil/a World News Slovenia dne 29. januar 2016

V. V.