[Video] Sramota za moderno demokracijo! Macronovi silaki se sadistično izživljajo celo nad invalidi!

Francoski policist se izživlja nad invalidom (vir: twitter)

V javnost je prišel posnetek sprevrženega fizičnega obračunavanja policista z invalidnim protestnikom, ki bi po videnem lahko bil celo otrok. Če bi se tovrstno nasilje pojavljalo na Poljskem ali Madžarskem, bi evropske institucije glasno obtoževale nacionalne vlade.

Protesti rumenih jopičev v Franciji so se začeli novembra 2018, in sicer zaradi napovedanega dviga davkov na gorivo. Od takrat potekajo vsak teden, vmes pa so prerasli v splošni odraz nezadovoljstva s francoskimi oblastniki s predsednikom Macronom na čelu. Od samega začetka v novembru spremljamo razvoj protestov rumenih jopičev proti francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu. Protesti so skozi čas slabeli, a so jih zato toliko bolj v središču novic ohranjali ravno pripadniki varnostnih organov, ki se brutalno izživljajo nad nemočnimi.

Poročali smo že o vedno večjem številu pohabljenih, celo pobitih protestnikov. Pisali smo o zahtevah francoskega združenja oftamologov, ki je od francoskih oblastnikov zahtevalo prepoved rabe pištole, ki strelja 40-milimetrske gumijaste projektile, zaradi števila oseb, ki so zaradi njih ostale brez vida.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1125537422295613440

Po zadnjih uradnih podatkih je v protestih rumenih jopičev v Franciji umrlo 12 ljudi, več kot 4.000 je bilo poškodovanih in več kot 8.700 aretiranih. Oblastniška agresija je mnogim izmed njih za vedno uničila življenje in jih pustila s težkimi psihološkimi travmami.

A vseeno lahko rečemo, da so na posnetku, na katerem fizično obračunavajo z manjšim protestnikom ali protestnico, ki bi po videnem lahko bil ali bila celo otrok, ravnali naravnost sprevrženo. Evropska unija pa molči. “Vsi vemo, da če bi se napadi te vrste na vladne protestnike dogajali na Poljskem ali Madžarskem, bi nam Evropska komisija in sodišča dihala za ovratnik,” je na Twitterju hipokrizijo evropskih institucij izpostavil kulturni kritik, znan kot “Based Poland”.

Ivan Šokić