fbpx

[Video] Sramotno! Tako je ravnateljica večkrat udarila komaj 6-letno deklico

Foto: Printscreen

Ravnateljica osnovne šole na Floridi se je znašla v preiskavi potem, ko je 6-letno deklico z lesenim veslom večkrat udarila po zadnjici. Lokalni mediji poročajo, da je šokantni incident posnela dekličina mati, ki je bila nad dogajanjem upravičeno zgrožena. 

Potem, ko je bila Melissa Carter, vodja centralne osnovne šole v Clewistonu, posneta, kako je od otroka zahtevala, da se upogne in ga večkrat udarila z lesenim veslom, je dekličina mati za lokalno televizijo WINK-TV povedala, da je bilo več kot očitno, da je učiteljica njeno hčerko tepla z izrazom sovraštva.

“S kakšnim sovraštvom je udarila mojo hčer. Menim, da je šlo za sovraštvo, sama namreč še nikoli nisem udarila svoje hčerke na način, kot jo je ona,” je povedala pretresena mati 6-letnice. Mati, katere ime v poročilu niso konkretno navedli, je glede incidenta dejala, da so so 13. aprila poklicali iz šole, ker naj bi njena hči na računalniku povzročila škodo v vrednosti približno 50 ameriških dolarjev. Ko je prišla v šolo, da bi poravnala škodo, so jo nemudoma poslali v ravnateljičino pisarno, kjer je bila tudi njena hčerka in še ena izmed šolskih uradnikov. Potem je “ravnateljica pričela kričati,” je dejala vsa solzna.

Želela je, da tudi ostali starši spoznajo, kakšna je resnica
Mati se je ozrla naokoli in postala nervozna zaradi dogajanja, ko je opazila pomanjkanje nadzornih kamer v pisani ravnateljice. “Kaj počnemo tukaj?”, se je pričela spraševati. Ko je videla, kako brutalno, se je ravnateljica odločila kaznovati njeno hčerko, se je odločila, da vse skupaj na skrivaj posname, saj je pomislila, da ji najverjetneje nihče ne bo verjel, ko bo na glas spregovorila o resnici. “Nihče mi ne bi verjel,” je zatrdila za lokalno televizijo. “Žrtvovala sem dobrobit hčerke, da bi lahko vsi starši dojeli, kaj se v resnici dogaja v tej šoli.”

Kasneje tistega dne je hčerko odpeljala k zdravniku, da bi črno na belem dokumentirala rdeče sledi in modrice, ki jih je povzročilo veslo, s katerim je ravnateljica udarjala njeno hčerko. “Dosegla bom pravico za svojo hčerko. Če tega ne bi mogla storiti pred njo, bom to storila sedaj na podlagi načela pravičnosti,” je zatrdila.

Policijska uprava v Clewistonu in ministrstvo pristojno za otroke in družine sta za lokalni medij potrdila, da je preiskava incidenta v šoli v teku. Državno pravobranilstvo po besedah ​​družinskega odvetnika Breta Provinskega presoja, ali bo zoper Carterjevo in uslužbenko šole vložilo kazensko ovadbo. “Uporabili so orožje, ki lahko povzroči hudo telesno poškodbo. Otrok je bil prestrašen, počutil se je ranljivo. V rokah teh dveh odraslih, ki sta z njo ravnala tako brutalno, divjaško, sadistično, ni mogel storiti ničesar,” je dodal kritično.

Po poročanju New York Posta politika šolskega okrožja Hendry ne dovoljuje telesnih kazni. Tako Carterjeva, kot tudi šolski okoliš, sta se glede dogajanja zavila v molk. Nista namreč želela odgovoriti na novinarsko vprašanje lokalnega medija, ki je razkril nasilje nad otrokom tam, kjer bi se moral otrok počutiti najbolj varno.

Nina Žoher