fbpx

[Video] Srhljiv verbalni in fizični napad muslimanke na izraelsko študentko

Foto: posnetek zaslona

Sredi decembra se je zgodil incident v podzemni železnici v New Yorku, ko je Lihijo Ahrona, izraelsko študentko, napadla muslimanka. Vpila je “Allahu Akbar” in da bo Alah pobil vse Jude. Študentka je vse posnela, muslimanka je rekla, da lahko snema, “a da bodo videoposnetke izbrisali in jih ne bodo upoštevali”. Čeprav je bilo očitno, da gre za antisemitski napad, torej napad iz sovraštva do Judov, je okrožno državno tožilstvo v Manhattnu v torek potrdilo, da dogodka ne bo preganjalo kot napad iz sovraštva.

Odločitev je razburila mnoge, tako Jude kot ostale. Krivdo pripisujejo oblastem, ki očitno gledajo na drugo stran in ščitijo storilce v imenu liberalizma. Iz posnetka je razvidno očitno sovraštvo. Muslimanka je Judinjo tudi fizično napadla, da je ta poklicala policijo, ki pa ni bila v veliko pomoč. Vpričo policista je muslimanka nadaljevala z žaljenjem Judov, “prostaški Judje, brezbožni Judje, smrdite”, “vi ste beli”,  uporabljala je tudi kletvice, “prostaški Judje motherf**s”, Judje so prasc*i”. Pela je tudi v arabščini in uporabljala frazo Allahu Akbar. A tožilstvo tega ni označilo za sovražni govor.

Muslimanka je še dejala, da je vesela, da se je v zgodil antisemitski napad v Jerseyju, da so bili pobiti Judje in da bi morali pobiti vse. Omenjeni napad je le eden izmed zadnjih nedavnih antisemitskih napadov v New Yorku in okolici, ki so sprožili vseobsežni pogovor o ponovnem izbruhu antisemitizma v Ameriki.

Izraelsko študentko in še enega Juda, ki je sedel zraven nje, je muslimanka napadla, ko je slišala, da se pogovarjata v hebrejščini, Jud pa je imel na glavi tradicionalno judovsko kapico (kipo oziroma jarmulko). “Takoj ko sem se usedla, je ženska začela preklinjati in vpiti proti Judom in kako nas bo Allah vse pokončal.” Tega okrožno tožilstvo ne bo preganjalo kot zločin iz sovraštva.  Napadena študentka je izrazila presenečenje nad odločitvijo in bila izjemno razočarana.

Lana Božič