fbpx

[Video] Strah pred okužbo: V italijanskem supermarketu napadli Filipinca misleč, da je Kitajec!

Pretep v supermarketu (Foto: posnetek zaslona)

V Italiji živci v strahu pred novim koronavirusom popuščajo, državljani so v supermarketu napadli Filipinca, za katerega so mislili, da je Kitajec. Podoben incident se je zgodil že dva tedna prej v Cagliariju, kjer so trije mladeniči na avtobusu napadli Filipinca, za katerega so prav tako mislili, da je Kitajec.

Živci v tem napetem času izbruha pandemije koronavirusa v Italiji so očitno začeli popuščati. Po družbenih omrežjih namreč kroži videoposnetek, na katerem se vidi, kako moški napade filipinskega državljana in ga udari. Filipinec se je skušal braniti in je pričel kričati: “V*********o, sem Filipinec, ne Kitajec!” Vse skupaj naj bi se dogajalo v eni od poslovalnic verige Lidl, prvotno pa je bil videoposnetek objavljen na družbenem omrežju Instagram.

V Italiji zaradi okužbe s koronavirusom umrlo že sedem ljudi
Po vsej verjetnosti je do tega incidenta privedel strah pred novim koronavirusom, s katerim je bilo do torka popoldne okuženih že 283 ljudi, na italijanskih tleh pa je terjal že vsaj 7 mrtvih.

Pred dvema tednoma napadli Filipinca na avtobusu v Cagliariju
Kot poroča Il Mattino, dogodek zelo spominja na incident, ki se je pred dvema tednoma zgodil v glavnem mestu Sardinije Cagliariju, kjer so trije mladi na avtobusu napadli filipinskega državljana, ki so ga prav tako zamenjali za Kitajca. Po napadu so pobegnili, dogodki pa čudijo, saj se po videzu Filipinci in Kitajci precej razlikujejo.

Rok Krajnc