[Video] Grozljiva eksplozija v Mehiki zahtevala najmanj 31 življenj

Na tržnici pirotehnike San Pablito v predmestju mehiške prestolnice Tultepec je v torek popoldne odjeknila velika eksplozija, ki je po poročilih mehiških medijev zahtevala najmanj 31 življenj in povzročila najmanj 72 ranjenih.

Do eksplozije je prišlo v času, ko je bila tržnica polna ljudi, ki so kupovali rakete in petarde za proslavljanje božiča in novega leta. Oblasti vzroka za tragedijo še ne vedo, vendar obljubljajo temeljito preiskavo.

Oglejte si še: Dol s komunizmom

Tržnica San Pablito severno od Ciudad de Mexica je največja tržnica pirotehnike v Mehiki, kjer božično-novoletne praznike radi proslavljajo z glasnim pokanjem in ognjemeti.

Pirotehnične eksplozije se dogajajo vedno znova
Policija je po eksploziji naredila varnostni obroč pet kilometrov okrog tržnice, s katere se vije gost črn dim. Niso je pričeli gasiti, saj je bilo prenevarno, zato so pustili raketam in petardam, da zgorijo ali da eksplodirajo. Med ranjenimi je tudi najmanj deset otrok, nekateri poškodovani imajo po telesu hude opekline. Na kraju eksplozije in požara so našteli 26 smrtnih žrtev, ostale osebe pa so umrle v bolnišnicah.

Na isti tržnici je prišlo do eksplozije že leta 2005, nato ponovno leta 2006. Ker je tradicija pomembna, veliko ljudi pa je odvisnih od proizvodnje in prodaje pirotehnike, oblasti tržnice niso zaprle.

M. P., STA