fbpx

[Video] Strelec v Lyonu ranil grškega pravoslavnega duhovnika, policija v lovu za napadalcem!

Prizorišče strelskega napada na pravoslavnega duhovnika v Lyonu (foto: AFP)

Okoli 16h je zaenkrat neznani storilec je v Lyonu v Franciji streljal in ranil grškega pravoslavnega duhovnika, ki je ravno zapiral cerkev. Francoske oblasti osumljenca še vedno iščejo, po seriji islamističnih terorističnih napadov, ki so jih izkusili pred dvema dnevoma, pa so francoske oblasti v pripravljenosti na nove teroristične napade, katerih povod naj bi bilo francosko vztrajanje pri objavljanju karikatur islamskega preroka Mohameda v imenu svobode govora.

Francoske oblasti so se podale v lov za strelcem, ki je v Lyonu okoli 16h 31. oktobra 2020 ranil grškega pravoslavnega duhovnika in nato pobeginl s kraja zločina.

Po trditvah francoskega notranjega ministrstva so na kraj dogodka že poslali pripadnike varnostnih sil, medtem ko je bilo javnosti naročeno naj se izogibajo 7. okrožju Lyona in čakajo nadaljnja navodila oblasti.

Ranjeni duhovnik je v napadu po poročanju RT utrpel dve strelni rani, njegovo življenje pa naj bi bilo v nevarnosti, tudi potem ko je na kraju zločina prejel prvo pomoč. Po poročanju francoskih medijev naj bi bil strelec oborožen z lovsko puško, ki je imela odžagano cev.

V Franciji se vse od sredine oktobra soočajo s konstantnimi primeri islamističnih terorističnih napadov katerih povod naj bi bile karikature islamskega preroka Mohameda. Na Francijo zaradi zagovarjanja svobode govora pritiskajo tudi islamske države po svetu, ki se jim zdi norčevanje iz njihovega preroka nesprejemljivo. Nekdanji malezijski premier Mahathir Mohamad je zatrdil, da imajo muslimani zaradi tega pravico pobiti milijon Francozov, medtem ko je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan položaj muslimanov v Evropi primerjal s položajem judov pred drugo svetovno vojno.

Ivan Šokić