fbpx

[Video] Styx, popularni alternativni politični komentator: “Donald Trump igra 4D šah z mediji!”

Styxhexenhammer (Foto: YouTube)

Styxhexenhammer666 je že pol desetletja popularni YouTube komentator, ki se sicer nagiba v desno ali vsaj v ekonomskem smislu v desno, a bi ga težko imenovali desničarja ali konzervativca v pravem pomenu besede, saj se je spogledoval oziroma se še spogleduje s poganstvom in “alternativno duhovnostjo”, če uporabimo evfemizem. Navkljub temu je znan po tehtnih, premišljenih komentarjih aktualnega političnega dogajanja, predvsem v ZDA. Enega takšnih je podal v zadnjem času na temo tega, kaj Trump s svojo ekipo odvetnikov zares počne, kaj služi le kot Potemkinova vas in kakšna je pri tem vloga Sidney Powell.

V najbrž največji zmedi po volitvah oziroma še zmeraj med ameriškimi volitvami kar pomnimo, so glasovi razuma potrebni kot Sahara potrebuje vodo. Eden takšnih glasov je YouTube komentator z nenavadnim imenom, Styxhexenhammer, ki že skoraj pol desetletja predstavlja enega najverodostojnejših glasov desnice v alternativnih medijih, čeprav ga je tako po videzu kot nekaterih drugih interesih, predvsem glede duhovnosti, težko uvrščati med klasične konzervativce ali desničarje.

V enem zadnjih videov se je lotil teme odnosa med Trumpovo odvetniško oziroma pravno ekipo, ki se ukvarja z dokazovanjem prevar in nepravilnosti na volitvah preko sodišč po različnih zveznih državah, na koncu računajoč na vrhovno sodišče, in odvetnico Sidney Powell, ki je po sporu s Tuckerjem Carlsonom pred dnevi, postala še bolj razvpita.

Trumpova ekipa se je na tiskovni konferenci distancirala od Powellove
Trumpova odvetniška ekipa je priredila tiskovno konferenco, na kateri je razložila, da Powellova uradno ni del ekipe, ki za Trumpa bojuje vojne na sodiščih in upa, da bo izbojevalo zmago na vrhovnem sodišču. Styx je izpostavil, da je treba ločevati med tem, kaj počne Powellova, za katero je povedal, da ji verodostojnost zbija to, da na Twitterju deli objave Quanona, zaradi česar so nad Trumpom pričeli obupavati tudi njegovi podporniki, ki zase verjamejo, da so, kot se temu reče v “meme jeziku”, “pojedli črno tabletko” (tabletko, zaradi katere spoznaš, da optimizem glede prihodnosti ni utemeljen).

Kaj Trumpova ekipa na sodiščih res počne?
Ko se poglobimo, kaj Trumpova ekipa na sodiščih počne, tako Styx, vidimo, da to pravzaprav nima ničesar opraviti z razvpitim Dominionom, temveč s spodbijanjem regularnosti glasov, poslanih po pošti do določenega datuma. Domneva se, da ima Trumpova ekipa dokaze, da je veliko glasov po pošti, ki naj bi bili za Bidna, prišlo prepozno. Če uspejo to dokazati, sploh ne rabijo dokazovati prevar, ampak lahko stvari obrnejo že na tak način.

Izpostavil je, da je to najbrž Trumpova strategija. Da s teorijami zarote odvrne pozornost osrednjih medijev od stvarnosti. In kot kaže mu uspeva, saj nihče ne poroča o dogajanjih na sodišču v Pensilvaniji, temveč se ukvarjajo le z Giulijanijem in njegovim potenjem na konferencah in z diskreditiranjem Powellove.

Styx v tem videu tudi razvija zanimivo misel o tem, da Donald Trump tudi v primeru Powellove igra “4 D šah z mediji in javnostjo“, kar utemeljuje s tem, da so se podobne stvari v preteklosti že dogajale, da je najboljša razlaga bila Trumpovo vlečenje niti iz ozadja. V dodatno podkrepitev svoje ideje je dodal, da je Trump milijarder, ki je postal predsednik ZDA in da je verjeti, da česa takšnega ni sposoben, v bistvu bolj neumno kot verjeti, da je.

Aleš Ernecl