fbpx

[Video] Svet je dobil tragični predogled, kaj čaka Ukrajince v “ruskem svetu” – pobijanje, iztrebljanje, genocid

V ukrajinskih okrožjih pod rusko okupacijo so od 23. do 27. septembra potekali lažni referendumi o priključitvi Ruski federaciji, ki so sprožili mednarodno ogorčenje, EU pa je obsodila njihov “ponarejeni rezultat”. Ruski siloviki so nadzorovali štetje, prebivalci na vzhodu in jugu Ukrajine pa so bili z orožjem prisiljeni glasovati. Medtem, ko so “šteli”, pa je Rusija pobijala civiliste v “referendumski” regiji Zaporožje.

Refendumi, ki so na koncu pokazali skoraj 100-odstotno stopnjo podpore pri glasovanju o nezakoniti priključitvi Ruski federaciji, redki ukrajinski izdajalci, ki so izdali domovino in zdaj delajo po navodilih Moskve, pa so 28. septembra zaprosili za uradno pridružitev Rusiji. Referendumi so bili seveda povsem ponarejeni.

Medtem je Rusija nazorno pokazala, kakšen bo ukrajinski vsakdan v “ruskem svetu”. Na dan aneksacije Ruski federaciji je namreč ruska vojska v regiji Zaporožje pobila 23 civilistov in jih ranila 28. Ruske enote so namreč izvedle raketni napad na kolono civilistov, ki so bili na poti iz regionalnega središča. dd

Kot je poročal časnik Kyiv Independent, so ljudje čakali v koloni, da pridejo po sorodnike, ki so še ujeti v okupiranih območjih in jim dostavijo pomoč.

Rusija medtem trdi, da so na civiliste streljali Ukrajinci kot povračilo, da želijo prestopiti na rusko stran. Gre seveda za tipična rusko zavajanje, saj so rakete priletele iz območja, ki je pod okupacijo ruske vojske.

Andrej Žitnik