fbpx

[Video] Svet šokiran: Saudska nogometna reprezentanca povsem ignorirala minuto molka za žrtve terorističnih napadov v Londonu

slikovni vir: https://www.youtube.com/watch?v=ZRT3KFzVg7I

Branilec iz Savdske Arabije – Salman Al-Faraj – je skorajda ‘čaščen’ zaradi svojih izjemnih sposobnosti na igrišču, vendar v zadnjih dneh to ni njegova edina lastnost in vrlina, o kateri se govori. Nosilec dresa s številko sedem je bil v času ogrevanja pred tekmo edini, ki je stal na mestu in se odločil, da bo z minuto molka počastil spomin na teroristične žrtve. Preostali del ekipe pa je povsem ignoriral minuto molka v spomin na žrtve terorističnih napadov v Londonu. 

27-letnik Al-Faraj se je odločil, da bo, medtem ko so drugi tekali po igrišču in se počasi postavljali na svoja mesta, roke sklenil za hrbet, pogled uprl v tla in s tem izrazil svoje sožalje ter spoštovanje. Ostali igralci ekipe so bili tako kmalu oklicani za nekulturne.

V klubu že pet let
Al-Faraj je v klubu že pet let, medtem pa je v kvalifikacijah odigral več kot 630 minut dobre igre. Kljub temu, da se je nasprotna ekipa že postavila v vrsto in tako v pričakovanju čakala na navodila za začetek igre, se ta ni začela, piše Daily Mail.

Trener je ukazal drugače
Ko je Osama Hawsawi, trener ekipe iz Savdske Arabije, opazil negativni odziv gledalcev, je ekipi še enkrat ukazal, naj se umirijo in pokažejo svoje spoštovanje do žrtev terorističnega napada. Zanimivo je, da celo vse občinstvo ni upoštevalo minutnega molka.

S. E.