fbpx

[Video] Svetovni voditelji so tako ponižali Putina

Putin je moral čakati tudi turškega predsednika Erdogana. (Foto: epa)

Ruski samodržec Vladimir Putin ni več silak, kakršnega so še pred časom prikazovali mediji. Na vrhu voditeljev Šanghajske organizacije so ga voditelji “prijateljskih” držav ponižali na način, da so ga pustili čakati.

Če je Vladimir Putin nekoč svojo premoč nad drugimi kazal tako, da je svetovne politike v Moskvi pustil čakati na srečanje z njim, se tokrat dogaja ravno obratno. Putin je tisti, ki čaka ostale za bilateralne pogovore na vrhu voditeljev Šanghajske organizacije za sodelovanje. Kar je zelo zgovorno.

Tovrstno javno sramotenje je za nekoga kot je Putin zagotovo velik udarec, ponižanje njegove javne podobe pa si je zakuhal kar sam z nepotrebno vojno v Ukrajini, ki jo obsoja praktično ves svet.

Pustili so ga čakati, nato so mu dali vedeti, da ni čas za vojno
Indijski premier Narendra Modi je Putinu dejal, da zdaj “ni čas za vojno“. Putin se vrha SCO udeležuje v času, ko ukrajinska vojska izvaja uspešno protiofenzivo na vzhodu in jugu Ukrajine. Da želi čimprejšnji konec vojne v Ukrajini, je v Uzbekistanu poudaril tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki skuša dobre odnose z Moskvo izkoristiti za to, da prepriča Putina v neposredne pogovore o prekinitvi ognja z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

Sara Kovač