fbpx

[Video] Ta Rus je poskrbel, da se mu bodo za tako očitno laganje še dolgo smejali

Foto: epa

Svetovni splet se krohota na račun ruskega predstavnika, ki je na vprašanje vodje Mednarodne agencije za jedrsko energijo, zakaj so rakete zapičene v tla tako, kot da bi prišle z ruske strani, odgovoril, da se te ob udarcu na tla obrnejo za 180 stopinj. 

Ekipa strokovnjakov Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) je v četrtek prispela v jedrsko elektrarno Zaporožje na jugu Ukrajine in je že pričela s preučevanjem stanja v nuklearki. Generalni direktor IAEA Rafael Grossi je ob tem dejal, da bodo v objektu ostali do nedelje ali ponedeljka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med pregledom so v le nekaj urah uspeli zbrati veliko informacij, je omenil Grossi. Najbolj mu bo zagotovo v spominu ostal ogled okolice jedrske elektrarne, obdano z izstrelki. Kot je znano, so elektrarno zasedli Rusi, ti pa so ukrajinsko stran obtoževali obstreljevanja.

Ukrajinske rakete rotirajo, Rusi ne lažejo
A glej ga zlomka, ekipa strokovnjakov se je lahko na lastne oči prepričala, da tukaj nekaj ne drži. Izstreljene rakete so točno nakazovale, iz katere strani neba so priletele. Ko so na to dejstvo opozorili in o tem povprašali ruskega predstavnika, je ta gladko odvrnil, da se projektil obrne za 180 stopinj, ko prileti na tla. Seveda temu “lovskemu” izgovoru ni verjel nihče, Rusi pa so se zopet izkazali za lažnive kljukce.

Sara Kovač