fbpx

[Video] Tako so pri hrvaškem otoku Ist plameni zajeli čoln!

Čoln (Foto: posnetek zaslona)

Na Hrvaškem je prišlo do novega incidenta, v torek zvečer je namreč na otoku Ist zagorel čoln, katerega rezervoar je bil napolnjen s kar 400 litri bencina. Požar so sprva gasili lokalni prostovoljni gasilci, ki so uspeli preprečiti, da bi se ogenj razširil na sosednja plovila, na pomoč pa so jim priskočili tudi zadrski gasilci, ki so uspeli dokončno pogasiti plamene. Poškodovan ni bil nihče, čoln pa je popolnoma uničen.

Na Hrvaškem je turistična sezona na vrhuncu in včeraj zvečer se je dogodil nov incident, tokrat na otoku Ist, kjer so plameni zajeli čoln. HRT poroča, da je do incidenta prišlo okoli 19. ure v uvali Široka, čoln pa je popolnoma zgorel. Poškodovan ni nihče, a sta italijanska turista, ki sta se rešila s čolnom, v stanju šoka, luška kapitanija pa jih je po incidentu odvedla v Zadar. Po neuradnih informacijah naj bi incident povzročilo vnetje bencinskih hlapov.

Požar so gasili lokalni prostovoljni gasilci, na pomoč so jim priskočili tudi zadrski
Na kraju so najprej posredovali prostovoljni gasilci z otoka Ist, ki so uspeli preprečiti, da se ogenj ni razširil na sosednja vozila v privezu, na pomoč pa so prišli tudi zadrski gasilci. Poveljnik Gasilskega združenja mesta Zadar Željko Šoša je o incidentu povedal: “Po pozivu se je proti gorečemu gliserju odpravil čoln Gasilskega združenja mesta Zadar s štirimi gasilci.”

Lokalni prostovoljni gasilci niso imeli niti tehnike niti opreme, da bi lahko pogasili takšen požar
“Na čolnu je bilo 400 litrov bencina, rezervoar je bil napolnjen. Žal je čoln praktično popolnoma zgorel. Ko so prišli gasilci iz Zadra, so s topom v roku minute ali dveh ogenj pogasili, a škoda je že bila napravljena, glede tega ni bilo pomoči. Čoln se zdaj nahaja na mestu, kjer je nasedel. Prostovoljno gasilsko društvo nima niti tehnike niti opreme, s katero bi lahko pogasili kaj takšnega, poskušali so in reševali so čoln, da ne bi prišlo do večje škode in da se ga loči od drugih čolnov ter od kopnega, da ne bi prišlo do požara na odprtem prostoru,” je še povedal Šoša.

Pogoreli čoln. (Foto: Fb)

Rok Krajnc