fbpx

[Video] Teroristični napad v angleškem Readingu zakrivil begunec iz Libije, ki je nedavno prišel iz zapora!

Foto: epa/Facebook

Znana je identiteta terorista, ki je odgovoren za krvav pohod z nožem v Readingu na jugu Anglije, v katerem so umrle tri osebe, tri osebe pa so odnesle s poškodbami. Gre za 25-letnega migranta Khairija Saadallaha iz Libije, ki sicer živi v Readingu. 

Posnetki na družbenih medijih po napadu, ki je bil s strani policije razglašen za “teroristični incident”, so nazorno pokazali, kako so številne žrtve ležale v bazenih krvi v vrtovih Forbury, kjer so pred tem gostili “protirasistični” protest, na katerem so poudarjali, da črna življenja štejejo. Če sprva ni bilo znano, ali sta dogodka povezana, je sedaj jasno, da temu ni tako.

Zaenkrat še niso izdali kaj veliko informacij okrog motivov in ozadja za teroristični napad, je pa pomočnik komisarja metropolitanske policije Anil Kanti ‘Neil’ Basu, ki deluje kot vodja Sveta za boj proti terorizmu, zatrdil, da nič ne nakazuje, da bil še kdo drug udeležen v tem napadu.

Foto: Ttwitter

Sky News je v svojem poročanju okrog terorističnega napada ob sklicevanju na varnostne vire razkril, da je libijski terorist Khairi Saadallah v Veliko Britanijo prišel kot azilant. Kasneje mu je bilo zagotovljen status begunca, je izdal Guardian. Po poročanju Telegrapha, ki se prav tako sklicuje na varnostne vire, naj bi glavni dejavnik napada predstavljalo duševno zdravje. 

The Muslim terrorist who killed with a big knife three people and wounded a number of innocent British last Saturday,…

Gepostet von Sobhy Fouad am Montag, 22. Juni 2020

Ni znano ali so”nerazumlijvi kriki”, ki jih je izustil pred začetkom napada povezani z duševnim zdravjem, ali religijo miru. Po trditvah neuradnih virov naj bi vpil “Allahu akbar!” kar je uveljavljen klic islamskih teroristov.

Medtem, ko Guardian poroča, da je bil Saadallah v preteklosti že v zaporu zaradi razmeroma manjšega kaznivega dejanja, The Sun o njem slika precej bolj drugačno sliko. Navaja namreč, da je Saadallah vse od prihoda v Veliko Britanijo svoj čas zabil v zaporu in izven njega, kar kaže na to, da gre za vse prej kot vzornega azilanta.

Mirror je celo razkril, da je napadalec 16 dni pred napadom zapustil zapor. Policija po poročanju Breitbarta poziva vse, ki so bili priča napadu ali imajo posnetke o njem, naj se obrnejo na oblasti in naj se vzdržijo špekuliranja.

Hana Murn