fbpx

[Video] Teroristični napad v Parizu! V napadu z mačeto aretirana dva osumljenca! Najmanj 4 ranjeni!

Prizorišče terorističnega napada z mačeto v Parizu, 25.9.2020 (foto: EPA)

Nedaleč od prostorov satiričnega časopisa Charlie Hebdo v Parizu je prišlo do terorističnega napada v katerem je bilo z nožem ranjenih več ljudi. Omenjeni časopis je bil leta 2015, zaradi objav karikatur islamskega preroka Mohameda, tarča islamistov, ki so pobili 12 in ranili še 11 ljudi. Odgovornost za napad je takrat prevzela Al Kaida.

Francoske oblasti so sporočile, da so v napadu z nožem bili poškodovani dve osebi. EPA piše, da so bili ranjeni štirje. Po trditvah premierja Jeana Castexa naj poškodbe dveh ne bi bile življensko nevarne.

“Slišal sem kričanje. Šel sem do okna in videl svojega kolega, zamazanega od krvi, kako ga po ulici preganja moški z mačeto,” je za Breitbart povedal eden od očividcev. Dve od žrtev terorističnega napada naj bi bila moški in ženska zaposlena pri avdiovizualnem podjetju First Lines.

Iz urada pariškega tožilca so medtem sporočili, da so aretirali dva osumljenca, med njimi naj bi bil tudi napadalec. Po poročanju RT so prvega osumljenca prijeli blizu Place de la Bastille, na sebi je imel od krvi umazana oblačila. Drugega osumljenca so prijeli na metro postaji Richard-Lenoir.

V nacionalnem protiterorističnem uradu tožilstva so se priključili preiskavi in preiskujejo “poskus atentata in povezavo s terorizmom.”

Francoska policija na ulicah okoli prostorov Charlie Hebdo v Parizu (foto: EPA)

Do napada je prišlo v 11 okrožju, nedaleč od mesta kjer se nahaja satirični časnik Charlie Hebdo. Zaenkrat ni znano ali je novi teroristični napad kakorkoli povezan s Charlie Hebdo.

Ivan Šokić