fbpx

[Video] To je vojni zločin! Ruski oklepnik namerno povozil civilni avto, v katerem je bil starejši gospod

Foto: printscreen

Agresija ruske vojske se stopnjuje in da bi še bolj ustrahovali prebivalstvo  Ukrajine, se ruski okupator vse bolj odloča za uničenje civilne infrastrukture in stanovanj, sodeč po spodnjem posnetku pa tudi civilistov.

Na posnetku, ki je zaokrožil na družbenem omrežju Twitter, vidimo, kako je voznik ruskega oklepnika v soseski Obolon v Kijevu namerno zadel in povozil civilni avtomobil. 

Ob nesreči so se ljudje, ki so bili temu priča, takoj zatekli k poškodovanemu vozilu in poskušali nedolžnega civilista izvleči iz avtomobila. Šlo je za starejšega gospoda, ki je verjetno iskal zatočišče. K sreči je preživel.

Vojna v nobenem pogledu ni mila in kar se trenutno dogaja, je dovolj grozno že od daleč, kaj šele od blizu. Ukrajina je v vojnem stanju, ogroženi so vsi ljudje, ne govorimo samo civilistih, tudi vojaki imajo svoje družine. Ljudje se v tem času, sploh po razglasitvi mobilizacije, brezglavo zatekajo v skrivališča ali pa k bližnjim. Vojaki naj bi svoje delo opravljali častno, v imenu države. In to dejanje je umazano, nečastno.

Vojna ni izgovor za takšno dejanje, tukaj gre za vprašanje humanosti.

Tanja Brkić